Το Εισιτήριο με Ακουστική Περιγραφή

«Το Εισιτήριο»

Μια ταινία που πρέπει να ΑΚΟΥΣΕΙΣ!

στιγμιότυπο της ταινίας Το Εισιτήριο όπου ένας νεαρός τρέχει στην αποβάθρα

 

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στις 20:00, συνδεθείτε μαζί μας για να απολαύσουμε την πρώτη δημόσια ψηφιακή προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Το Εισιτήριο” του Χάρη Σταθόπουλου με Ακουστική Περιγραφή και υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους! Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη διερμηνεία στην ΕΝΓ, ενώ θα είναι παρόντες ο σκηνοθέτης, συντελεστές της ταινίας και η ομάδα της Ακουστικής Περιγραφής για μια ανοιχτή συζήτηση μετά την προβολή.

 

«Το Εισιτήριο», σε σκηνοθεσία Χάρη Σταθόπουλου, αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας πάνω στην Ακουστική Περιγραφή μιας ομάδας σπουδαστών που, τον Δεκέμβριο του 2019, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Τhe Fundamentals of Audio Description – Intensive Training” με εισηγητή τον Δρα. Joel Snyder.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο “Η εικόνα σε λέξεις – 11 μέρες για την Ακουστική Περιγραφή” που διοργάνωσε η liminal με την υποστήριξη του Ιδρύματος  Fulbright στην Ελλάδα, o Dr. Joel Snyder, πρωτοπόρος στην Ακουστική Περιγραφή (A.D.) στις ΗΠΑ και ένας από τους πιο καταρτισμένους περιγραφείς παγκοσμίως, μοιράστηκε μαζί μας τις βασικές αρχές της Ακουστικής Περιγραφής και τις απεριόριστες εφαρμογές της σε πολιτιστικά και άλλα δρώμενα. 

σε ένα στούντιο ηχογράφησης δύο γυναίκες και ένας άντρας κοιτούν προς μία ανοιχτή οθόνη όπου προβάλλεται ένα βίντεο, μπροστά από την οθόνη η μία γυναίκα χειρίζεται μία κονσόλα ήχουΚατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου υπό την καθοδήγηση του Dr. Joel Snyder, η ομάδα δημιούργησε το πρωτότυπο σενάριο Ακουστικής Περιγραφής για την ταινία “το Εισιτήριο”. Την τελική επιμέλεια τού σεναρίου ανέλαβε η ακουστική περιγραφέας Κερασία Μιχαλοπούλου και την αφήγηση του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Θάνος.
Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Basement Productions.

Συντελεστές Ακουστικής Περιγραφής:
Ηχοληψία – μίξη ήχου: Ιώ Χάλδα
Σενάριο: Μαρία Θρασυβουλίδη, Κατερίνα Νιάνιου, Ισμήνη Καραντζή, Γρηγόρης Σταθόπουλος, Βανέσσα Καλπία.
Επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ

 

Για το Εισιτήριο
Ακολουθούμε την πορεία ενός εισιτηρίου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς αλλάζει χέρια. Κάθε άνθρωπος που το παίρνει κουβαλάει μια δική του ιστορία και μία πτυχή της σύγχρονης Ελλάδας. Μία κοινωνική καταγραφή της κρίσης στη χώρα.

Η ταινία απέσπασε 17 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.

Συντελεστές
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χάρης Σταθόπουλος / Screenplay – Direction: Haris Stathopoulos
Παίζουν / Cast: Δήμητρα Σύρου / Dimitra Syrou, Στέφανος Μουαγκιέ / Stefanos Mouangie, Χρήστος Κοντογεώργης / Christos Kontogeorgis, Αλέξανδρος Βαρθής / Alexandros Varthis, Θανάσης Χαλκιάς / Thanassis Chalkias, Ελπίδα Νικολάου / Elpida Nikolaou, Αντώνης Στάμος / Antonis Stamos
Παραγωγοί / Producers: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης / Kyriakos Chatzimichailidis, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Center, Χάρης Σταθόπουλος / Haris Stathopoulos
Παραγωγή / Production: t-shOrt

 

ένας νεαρός άνδρας χωρίς μαλλιά, με μούσια και γαλάζιο πουκάμισο κρατάει ένα βραβείο σε χρωματιστή πλακέτα και χαμογελάει ελαφρά προς το φακόΟ Χάρης Σταθόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ σε ταινίες, διαφημιστικά και βιντεοκλίπ.

Φιλμογραφία
«Η Μέρα Μετά» (2005)
«Ισόγειο» (2007)
«Το Άλμα» (2008)
«Το Λάθος» (2010)
«Ο Άνθρωπος με τα Λυμένα Κορδόνια» (2011)
«Το Εισιτήριο» (2017)

Για να παρευρεθείτε στην ψηφιακή μας εκδήλωση, συνδεθείτε εδώ!
Στην εκδήλωση θα υπάρχει διερμηνεία στην ΕΝΓ και στην ταινία υπότιτλοι για Κωφούς και Βαρήκοους.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη με Ακουστική Περιγραφή εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=g7XhnzbV6Kk

 

FACEBOOK EVENT

λογότυπο της Fulbright Greece με μία σφαίρα σε αποχρώσεις του μπλε που τέμνεται από μία κάθετη και δύο οριζοντίες γραμμέςλογότυπο της Basement productions με μπλε και γκρι γράμματα