Ξεκινούν τα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ!

Γίνετε μέρος της καλλιτεχνικής κοινότητας της liminal! Οι εγγραφές για τα Συν-εργαστήρια ξεκινούν τώρα!

Σε λευκό φόντο είναι γραμμένο σα με παχύ γκρι μαρκαδόρο "Συν-εργαστήρια: Συμπεριληπτική καλλιτεχνική εκπαίδευση". Ένας κύκλος σε βεραμάν και ένα τρίγωνο σε πορτοκαλί αντίστοιχα κοσμούν την εικόνα. Ένα τετράγωνο με τελίτσες στο εσωτερικό του πλαισιώνει την αφίσα.

H liminal προσκαλεί ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, που ενδιαφέρονται για το θέατρο ή τον χορό να συμμετάσχουν στα νέα της εκπαιδευτικά προγράμματα. Η σκηνοθέτις και καθηγήτρια υποκριτικής Ζωή Ξανθοπούλου και η χορεύτρια και χορογράφος Κατερίνα Γεβετζή αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τις δύο ομάδες σε νέα μονοπάτια με όχημα την αφήγηση και την αφαιρετικότητα.

Φέτος, για πρώτη φορά, η καλλιτεχνική εκπαίδευση θα συνδυαστεί με μία δημιουργική προσέγγιση πάνω στην προσβασιμότητα του υλικού που θα προκύψει από τα εργαστήρια. Οι καλλιτεχνικές ομάδες θα βρίσκονται σε επαφή με άτομα από την Ομάδα Ελέγχου Ποιότητας των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας της liminal έτσι ώστε να εξερευνήσουν μαζί τρόπους που το θέατρο και ο χορός να μπορούν να είναι προσβάσιμα σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Τα «Συν-εργαστήρια»

  • προάγουν τη δημιουργική έκφραση και, την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δεξιοτήτων
  • ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία με όχημα την τέχνη, και
  • προωθούν τη συμπεριληπτική́ εκπαίδευση και παραγωγή́ πολιτιστικών αγαθών.

Στο τέλος των εργαστηρίων, θα υπάρξει ανοιχτή παρουσίαση προσβάσιμη σε όλα τα μέλη του κοινού.

black line

Εργαστήρι θεατρικού αυτοσχεδιασμού
με τη Ζωή Ξανθοπούλου

Σε λευκό φόντο είναι γραμμένο σα με παχύ γκρι μαρκαδόρο "Συν-εργαστήρια: Συμπεριληπτική καλλιτεχνική εκπαίδευση". Ένας κύκλος σε βεραμάν και δύο τρίγωνα σε βεραμάν και πορτοκαλί αντίστοιχα κοσμούν την εικόνα. Λεπτές ευθείες γραμμές και ένα τετράγωνο με τελίτσες στο εσωτερικό του πλαισιώνουν την αφίσα. Το βεραμάν τρίγωνο σαν κορνίζα φιλοξενεί στο εσωτερικό του μια φωτογραφία όπου άτομα με αναπηρία και μη συμμετέχουν σε θεατρικό σκετς. Κάτω αριστερά είναι γραμμένο "Υποκριτική".

Και θέλω και μπορώ!
Ιστορίες, παραμύθια, αφηγήσεις, μύθοι και θρύλοι παίρνουν σάρκα και οστά. Ποια είναι τα όρια μιας αφήγησης; Πώς ζωντανεύουν οι χαρακτήρες; Πώς συνομιλούν τέχνες και τεχνικές συμπεριληπτικά; Πώς χρησιμοποιούμε τα στερεότυπα στη δημιουργία ενός ρόλου; Για τέσσερις μήνες, θα χτίσουμε έναν κόσμο θεατρικό, όπου δημιουργικότητα και προσβασιμότητα βαδίζουν χέρι – χέρι.

Πληροφορίες εργαστηρίου

Εργαστήριο υποκριτικής
Εισηγήτρια: Ζωή Ξανθοπούλου
Πότε: Από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου έως Δευτέρα έως 27 Ιανουαρίου, 16:00-18:00
Χώρος: Πλατεία Θεάτρου 6, 10552, Αθήνα

– Ηλικιακή ομάδα συμμετεχόντων 18+ ετών
– Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία.
– Στο τέλος των εργαστηρίων θα υλοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση
– Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα ενημερωθείτε για την αίτησή σας μέσω email.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο υποκριτικής, συμπληρώστε αυτήν τη φόρμα μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

black line

Εργαστήρι κινητικού αυτοσχεδιασμού
με την Κατερίνα Γεβετζή

Σε λευκό φόντο είναι γραμμένο σα με παχύ γκρι μαρκαδόρο "Συν-εργαστήρια: Συμπεριληπτική καλλιτεχνική εκπαίδευση". Ένας κύκλος σε βεραμάν και δύο τρίγωνα σε βεραμάν και πορτοκαλί αντίστοιχα κοσμούν την εικόνα. Λεπτές ευθείες γραμμές και ένα τετράγωνο με τελίτσες στο εσωτερικό του πλαισιώνουν την αφίσα. Το βεραμάν τρίγωνο σαν κορνίζα φιλοξενεί στο εσωτερικό του μια φωτογραφία όπου άτομα με αναπηρία και μη συμμετέχουν σε θεατρικό σκετς. Κάτω αριστερά είναι γραμμένο "Χορός".

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ομάδα χορού, με εργαλεία της τον αυτοσχεδιασμό, τη στιγμιαία σύνθεση και τα χορογραφικά scores, θα διερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην αφαίρεση και την αφήγηση. Από τον 20ό αιώνα και μετά ο μοντέρνος και ο σύγχρονος χορός συνδέονται άμεσα με την αφαιρετικότητα, ενώ η αφήγηση μιας ιστορίας θεωρείται παραδοσιακά κύριο εργαλείο του θεάτρου. Στο εργαστήριο αυτό, θα παίξουμε με τα όρια μεταξύ αφαιρετικότητας και αφηγηματικότητας και τους τρόπους με τους οποίους το σώμα μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά επίπεδα αφήγησης.

Πληροφορίες εργαστηρίου

Εργαστήριο χορού
Εισηγήτρια: Κατερίνα Γεβετζή
Πότε: Από Σάββατο 7 Οκτωβρίου έως Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 12:00-15:00
Χώρος: Πλατεία Θεάτρου 6, 10552, Αθήνα

– Ηλικιακή ομάδα συμμετεχόντων 18+ ετών
– Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία.
– Στο τέλος των εργαστηρίων θα υλοποιηθεί ανοιχτή παρουσίαση
– Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα ενημερωθείτε για την αίτησή σας μέσω email.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο χορού, συμπληρώστε αυτήν τη φόρμα μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.


Λογότυπο: Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Με την οικονομική υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.