Tricky Little Games

Η Ομάδα Χορού Artogether παρουσιάζει τη νέα της παράσταση στο θέατρο Θησείον!

Παράσταση Χορού Tricky Little Games

H liminal σας καλεί στην παράσταση Tricky Little Games της συμπεριληπτικής ομάδας χορού ARTOGETHER  τις Τετάρτες 10 και 24 Απριλίου και 1 Μαΐου στις 21:00 στο Θέατρο Θησείον.

Αφίσα της παράστασης Tricky Little Games από την ομάδα χορού Artogether. Σε μαύρο φόντο δεσπόζει στα δεξιά της αφίσας η κόρη ενός γαλανού ματιού. Πάνω στην κόρη αποτυπώνεται αχνά η αντανάκλαση ενός αναγεννησιακού πίνακα με φιγούρες γυμνών σωμάτων σε κίνηση. Στα αριστερά αναγράφεται ο τίτλος της παράστασης με παχείς λευκούς χαρακτήρες και στο κάτω μέρος "ομάδα χορού Artogether". Κάτω δεξιά το logo της liminal.

Η Ομάδα Χορού Artogether μας άφησε άφωνους με την παρουσίαση της δουλειάς της SHOT τον περασμένο Ιούνιο. Με αφετηρία την έρευνα στο πλαίσιο του SHOT, η χορογράφος Κατερίνα Γεβετζή και η ομάδα εμπνέεται και εξελίσσει το έργο της και έφτασε επιτέλους η ώρα να το δούμε για λίγες μόνο παραστάσεις! Ολοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό κύκλο των Συν-εργαστηρίων και δουλεύοντας πλάι πλάι με τις Ομάδες Ελέγχου Ποιότητας των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας, η Ομάδα εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το κινησιολογικό της λεξιλόγιο και πρόσθεσε νέα υλικά στη φαρέτρα της. Η ανανεωμένη καλλιτεχνική πρόταση της ομάδας φέρει τον τίτλο Tricky Little Games και προσκαλεί το κοινό σε ένα παιχνίδι αντιστροφής του βλέμματος και ανατροπής του παραδοσιακού τρόπου θέασης των εικόνων.

Στο Tricky Little Games, η Ομάδα αναδημιουργεί με τα σώματα αναγνωρίσιμες εικόνες και επιχειρεί να τις ανατρέψει αμφισβητώντας το κυρίαρχο βλέμμα.

Σημείωμα της χορογράφου για το Tricky Little Games

Ο Roland Barthes, μιλώντας για τη φωτογραφία, ονομάζει το γενικό ενδιαφέρον, το μέσο συναίσθημα που περνά από τον λογικό διασταθμό μιας ηθικής και πολιτισμικής παιδείας studium και την αισθητηριακή, έντονα υποκειμενική επίδραση που τυχαία και απρόσμενα “με κεντά”, punctum.
Με αφετηρία τις έννοιες του studium και του punctum, η ομάδα Artogether επιχειρεί να παίξει ανάμεσα στη δημιουργία εικόνων που φέρουν πολύ σαφείς συμπαραδηλώσεις και σε στιγμές διαφυγής από τη διαφάνεια και την αναμενόμενη ερμηνεία των εικόνων αυτών. Από την αισθητική έργων της Αναγέννησης μέχρι αυτήν του Facebook ή του Tik Tok, πώς διαφοροποιείται ο τρόπος θέασης των εικόνων; Με ποιους τρόπους, δοθείσης μιας πολύ αναγνωρίσιμης σε περιεχόμενο εικόνας, μπορεί να προσκληθεί ο θεατής σε μια διαφορετική εμπειρία θέασης; Πώς παρέχοντας ένα πολύ συγκεκριμένο studium δημιουργούμε χώρο για το punctum; Εκθέτοντας στη σκηνή το σώμα, το ανάπηρο και το αρτιμελές σώμα, μπορούμε να υπερκεράσουμε το πρώτο ερμηνευτικό επίπεδο της εικόνας, την ιστορικά, κοινωνικά ή συναισθηματικά εμποτισμένη πρόσληψή της και να επιτρέψουμε μικρές ή μεγάλες ανατροπές στο πεδίο του δεδομένου επιχειρώντας νέες εγγραφές, προσωπικά αλλά και συλλογικά;

Κατερίνα Γεβετζή

Δείτε εδώ το teaser της παράστασης!

Συντελεστές

Χορογράφος: Κατερίνα Γεβετζή
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Jeph Vanger
*Στο έργο ακούγεται επίσης το “Einstein on the beach” του Philip Glass
Ενδυματολόγος: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Χορευτές/τριες: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κώστας Αδαμόπουλος, Oλυμπία Αντώνενα, Μάριος Αποστολίδης, Αντώνης Θεμέλαρος, Πέρσα Κοκκίσα, Γ. Λ., Ιουλίτα Λατάνη, Φώτης Μπαναβάς, Φιλαρέτη Παπαδοπούλου, Ντέμη Παπαθανασίου, Δημήτρης Παπακυριαζής, Αγγελική Πανταζή, Αγγελική Σακελλαρίου, Μανώλης Σαριδάκης, Ισμήνη Slijper, Χρήστος Χριστακόπουλος 

Παραγωγή: liminal 

Η Ομάδα Χορού Artogether

Η Oμάδα Χορού Artogether συνίσταται από χορευτές-τριες με ή χωρίς αναπηρία και δημιουργήθηκε το 2003. Στο ενεργητικό της ομάδας περιλαμβάνονται πλήθος παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, συμμετοχές σε φεστιβάλ, ανοιχτά μαθήματα, ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, αυτοσχεδιαστικά δρώμενα σε σχολεία, πλατείες και χώρους τέχνης. Εκκινώντας από τη διαφορετικότητα των σωμάτων, στόχος της ομάδας είναι η έρευνα της κίνησης και η εξέλιξη εργαλείων προσβασιμότητας και συμπεριληπτικότητας στο χορό.

Έχει παρουσιάσει έργα στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο ΠΛΥΦΑ, στο Μ54 και σε φεστιβάλ όπως ΚΥΜΑ festival, Athens Video Dance Festival, Summer Nostos Festival κ.ά. Για την ομάδα έχουν χορογραφήσει οι Αγγελική Παπαδάτου, Χαρά Καλογεροπούλου, Ειρήνη Τσιμπραγού και τα τελευταία πέντε χρόνια χορογράφος και συντονίστρια της ομάδας είναι η Κατερίνα Γεβετζή. Από το 2022 η ομάδα υπάγεται στη δραστηριότητα του πολιτιστικού οργανισμού liminal με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιεί τακτικά εργαστήρια, καλλιτεχνικά προγράμματα και παραστάσεις.
Η Ομάδα Χορού Artogether έχει υποστηριχθεί κατά το τελευταίο έτος οικονομικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τι: Παράσταση Χορού Tricky Little Games
Πότε:
Τετάρτη 10/4, 24/4*, 1/5 21:00
Διάρκεια: 40′
Πού: Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, (Τουρναβίτου 7, Θησείο)
Εισιτήρια: €10
Προπώληση: https://www.more.com/dance/tricky-little-games/
Πληροφορίες: τηλ 210325 5444 & 698 034 2222

Η είσοδος και η θεατρική αίθουσα είναι προσβάσιμα σε χρήστριες και χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου. Ο χώρος δεν διαθέτει τουαλέτες ΑμεΑ. 

* Στις 24 Απριλίου η παράσταση θα συνοδεύεται από Ακουστική Περιγραφή.