Το πρώτο Synama Festival είναι εδώ!

Μία φωτογραφία εν κινήσει. Τρεις νέες γυναίκες που χορεύουν ντυμένες σε λευκά και μαύρα. Η δεξιά, σπρώχνει τη μεσαία, που κάθεται σε αμαξίδιο, στην αγκαλιά της αριστερής, καταλήγοντας στο πάτωμα πάνω της.

Συγχρόνως, εδώ και τώρα, όλες και όλοι μαζί

 

Το logo του Synama Festival. Ένα μπορντώ τετράγωνο, που χωρίζεται σε 4 κομμάτια, από ένα λευκό +. Στην κάτω δεξιά γωνία η λέξη ama.Το Synama Festival ανακοινώνει την πρώτη του ψηφιακή διοργάνωση στις 5 και 6 Ιουνίου 2021 φιλοξενώντας προσβάσιμα έργα χορού, video art, performance και εκπαιδευτικές δράσεις για άτομα με και χωρίς αναπηρία.

Μία ετερόκλητη ομάδα με άτομα από τα πεδία των τεχνών και των κοινωνικών επιστημών, συστάθηκε για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Access Force. Κατάληξη του LAF και αυθεντικό δημιούργημα της ομάδας αποτελεί το Synama Festival.

 


Ένα καινοτόμο Φεστιβάλ

Το Synama Festival εστιάζει φέτος στις ανθρώπινες αισθήσεις και στην ιδέα του «συναισθάνομαι». Μέσα από αυτό το πρίσμα, οι δράσεις που παρουσιάζονται συνδιαλέγονται με αυτήν τη θεματική, εξερευνούν τα νοήματά της και φωτίζουν τις διαφορετικές πτυχές της.

Το σύνολο των δράσεων θα είναι διαθέσιμο μέσα από τις σελίδες ενός προσβάσιμου ψηφιακού zine, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες και στις επισκέπτριες του Φεστιβάλ να περιηγηθούν στις δράσεις με όποια σειρά, σε όποιο χρόνο και όσες φορές το επιλέξουν εντός του διημέρου.

Το Synama Festival δίνει προτεραιότητα στη συμπερίληψη στον πολιτισμό και στην ανάγκη για διεκδίκηση ίσων ευκαιριών στις δημιουργικές διαδικασίες. Δίνει βήμα σε καλλιτεχνικούς φορείς και ομάδες που δουλεύουν με αντίστοιχο τρόπο και, μέσα από τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Προσβασιμότητας από τη liminal, φροντίζει ώστε όλες οι δράσεις να είναι προσβάσιμες σε όλες και όλους.

Μία κατακόκκινη ξύλινη πόρτα, στη δεξιά μεριά της φωτογραφίας, μπροστά σε ένα παλιό, ασπρόμαυρο, πλινθόκτιστο κτήριο, με μεγάλα ξύλινα παράθυρα.

 

Για να δείτε τα επιλεγμένα καλλιτεχνικά έργα και τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο 1ο Synama Festival, κάντε κλικ ΕΔΩ.

 

Δύο κορίτσια, με λευκές μπλούζες και γκρι παντελόνια που ο φακός τα έχει αιχμαλωτίσει σε μία σκηνή ανέπαφης μάχη, μπροστά στα κάγκελα ενός περιφραγμένου, βιομηχανικού χώρου. Η αριστερή, με τα χέρια ανοιχτά, κάνει μια κάμψη προς τα πίσω, κοιτάζοντας τον ουρανό. Η δεξιά βρίσκεται στον αέρα, με τα χέρια και τα πόδια της να σχηματίζουν ένα τόξο προς τα πίσω. Το βλέμμα της είναι στραμμένο προς τα κάτω και κοιτάζει την άλλη κοπέλα ενώ η γροθιά του δεξιού της χεριού τεντώνεται απειλητικά προς τα πίσω σα να παίρνει φόρα να χτυπήσει.

Το 1ο Synama Festival υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

logo του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση με ένα λ λευκό μέσα σε ένα μπορντώ κύκλο