Το πρώτο μουσικό βίντεο με Ακουστική Περιγραφή στην Ελλάδα

ody icons – drama

Σε ένα σχεδόν σεληνιακό βραχώδες τοπίο με έντονα τα φώτα των αστεριών στον ουρανό, σε ένα κυκλικό πλαίσιο στο κέντρο ένας άντρας με κοσμήματα κάτω από τα μάτια σαν δάκρυα κοιτά χαμηλά. Φορά κοντό γαλάζιο σακάκι πάνω από τον γυμνό του κορμό, χρυσά λεπτά κολιέ και δαχτυλίδια και ένα μπεζ παντελόνι. Πάνω αριστερά με καλλιγραφικά πορτοκαλί γράμματα αναγράφεται Ody Icons και στο κάτω μέρος με έντονα μπεζ Drama EP.

Ψηφιακή πρεμιέρα μουσικού βίντεο με Ακουστική Περιγραφή

Για πρώτη φορά το μουσικό βίντεο καλλιτέχνη στην Ελλάδα είναι προσβάσιμο σε κωφά και τυφλά άτομα.

Μετά την κυκλοφορία του EP album «drama» τον Απρίλιο του 2022, οι ody icons κυκλοφορούν το δεκάλεπτο φιλμ σε σκηνοθεσία Χάρη Κούσιου που συνόδευσε τα τρία τραγούδια του δίσκου σε μια εκδοχή με ακουστική περιγραφή. Πρόκειται για το πρώτο μουσικό βίντεο από καλλιτέχνη στην Ελλάδα που διαθέτει μουσικό βίντεο προσβάσιμο σε τυφλά άτομα.

O Ody μιλώντας για τη νέα του δουλειά, εξομολογείται: Ονειρεύομαι μια ουτοπία όπου η προσωπική έκφραση δεν είναι υπερβολή αλλά αλήθεια. Και την αγκαλιάζουμε όλοι και της δίνουμε φιλιά. Ένα μέρος όπου το τραύμα των ανθρώπων γίνεται μια δόνηση, μια εκτονωτική τελετουργία απελευθέρωσης, μια φωνή διεκδίκησης για όσα δεν έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στο drama.

Οι ody icons συνεργάζονται με τη liminal από το 2020 όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο κομμάτι τους «WORKING OUT MY LITTLE MUSCLES». Έκτοτε διατηρούν μια σταθερή συνεργασία καθιστώντας όλα τα μουσικά βίντεο των ody icons προσβάσιμα σε κωφά άτομα μέσω διερμηνείας και υποτιτλισμού. 

Παράλληλα, κάθε συναυλία ή εμφάνιση των ody icons είναι προσβάσιμη σε Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα με διερμηνείς από την αντίστοιχη κοινότητα.

Στο φως της μέρας, μπροστά από ψηλά βράχια, ένας μελαχρινός άντρας έχει το βλέμμα του στραμμένο δεξιά. Κάτω από τα συνοφρυωμένα μάτια του, κοσμήματα σα δάκρυα εντείνουν τη θλίψη που διαγράφεται στο πρόσωπό του. Χρυσά σκουλαρίκια και κολιέ στολίζουν τα αυτιά και το γυμνό του στέρνο που πλαισιώνεται μόνο από ένα ανοιχτό σακάκι σε απαλό θαλασσί χρώμα.

 

Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο από τις 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00 στο κανάλι των ody icons στο YouTube. Παρακολουθήστε το εδώ!

 

 

Συντελεστές

Μουσική – Στίχοι: ody icons
Παραγωγή: Φώτης INGIE Παπαθεοδώρου
Co-production: ody icons & Άγγελος Πολυχρόνου
Recording, Mixing, Mastering: @jaR
Recording voice instructor: Αποστόλης Ψυχράμης
Loop guitar: ECATI
Επιπρόσθετοι στίχοι για το “serotonine”: Tila Tsoli

Σύλληψη: Χάρης Κούσιος & ody icon
Σκηνοθεσία, χορογραφία και μοντάζ: Χάρης Κούσιος
Παραγωγή: Χρίστος Παπαμιχαήλ & ody icons
Styling / Κοστούμια: Μάριος Ράμμος & Memorabilia Lovers
Whirling coach: Αλέξανδρος Φαρμάκης
Graphic Design: nodatadesign (Μάρκος Ζουριδάκης)

Performers: Αγάπη Μούστρη, Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου, Αλεξάνδρα Μαρτίνη, Αναστασία Μπουγιάκα, Ανδριάνα Σαράντη, Αθηνά Φράγκου, Ειρήνη Κατσινούλα, Ελένη Κουλογιάννη, Φλώρα Φραγκίσκου, Γιάννης Λαγούβαρδος, Γιώργος Χρηστάκης, Γιώργος Γίντσος, Γιώργος Σταύρου, Ire

Backstage photos: Βασίλης Βηλαράς & Μυρτώ Γρηγορίου

 

Συντελεστές Ακουστικής Περιγραφής

Υπηρεσίες προσβασιμότητας: liminal
Υποτιτλισμός για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα & Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη
Ηχογράφηση και μίξη Ακουστικής Περιγραφής: Ιώ Χάλδα
Η ηχογράφηση έγινε στα στούντιο της Basement Productions.
Διερμηνεία στην Διεθνή Νοηματική Γλώσσα: Πάνος Παράσχου