Το “Battles” στο Open Studio του Tanzterrain

Το Tanzterrain – kinetic dance space μας προσκαλεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2023 σε ένα 2ήμερο εκδηλώσεων όπου θα πραγματοποιηθεί και προβολή της ταινίας μικρού μήκους “Battles” της ομάδας Κινητικού Αυτοσχεδιασμού Artogether σε χορογραφία Κατερίνας Γεβετζή και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χαντζή.

Στόχος του “OPEN STUDIO – pre summer event” είναι να δοθεί χώρος και χρόνος στην κοινότητα που σχηματίζεται γύρω από το στούντιο εκτός καθημερινότητας, η επαφή και ο διάλογος της τοπικής κοινωνίας με τις τέχνες, καθώς και η δυνατότητα νέων συναντήσεων.

Φωτογραφία μιας σειράς αλλόκοτων μαχητών παραταγμένων μέσα στο ring. Από αριστερά ένας μελαχρινος άντρας με σακάκι και κάσκα, μια νεαρή αδύνατη γυναίκα στα ροζ, δύο κοπέλες με λευκά πουκάμισα, ένας άντρας με αμανικο μπλουζάκι και μωρουδιακή πάνα, μια μεσήλικη γυναίκα με φλοράλ ρόμπα, μια γυναικα με καστανά κοντά μαλλιά και γυαλιά ηλίου στα κοκκινόμαυρα, ένας άντρας με γυαλιά οράσεως και μπεζ καμπαρντίνα του και μια γυναικα με φουντωτά μαύρα μαλλιά και μπλε κελεμπία. Μπροστα τους σε αμαξίδια, μια κοκκινομαλλα γυναικα με λεοπάρ σακακι, ενας νέος άντρας με ασημί διαστημική στολή και ένας ακόμη νέος άντρας με λευκή στολή αποστείρωσης μοιάζουν να κινούνται προς τα μπρος.

 

Σε συνεργασία με το Athens Videodance Project – in community 2023, διοργανώνεται και ένα πρόγραμμα προβολών με στόχο την ενίσχυση της ορατότητας της τέχνης του videodance, την ανάδειξη της πολυμορφίας των νέων μέσων και τεχνολογιών και την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου, του χορού και της performance. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθεί και η ταινία “Battles” της ομάδας Κινητικού Αυτοσχεδιασμού ARTOGETHER.

 

Λίγα λόγια για το “Battles”

Το “Battles” δημιουργήθηκε κάτω από τη θεματική ομπρέλα του “αποκλεισμού (exclusion)” μέσα από το καίριο ερώτημα «Πώς θα ήταν αν όλη σου η ζωή ήταν σε καραντίνα;»
Η ομάδα εμπνεύστηκε από έννοιες με μεγάλη συχνότητα εμφάνισης στο δημόσιο λόγο κατά το διάστημα της πανδημίας όπως: περιορισμός, βία, ηρωισμός, μάχη. Σε μια περίοδο που η μόνη διέξοδος έμοιαζε να είναι το φαντασιακό, η ομάδα επιχείρησε να αποδώσει σκηνικά την εσωτερική πάλη του ανθρώπου τοποθετώντας τις έννοιες αυτές σε μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, πιο κωμική, πιο τρυφερή και εξωπραγματική και να δημιουργήσει μια σειρά από μάχες ιδιότυπων υπερηρώων.
Τι υπερδύναμη έχει ο καθένας /καθεμία; Τι σημαίνει νίκη και ήττα στο φανταστικό αυτό σύμπαν; Τι ρόλο έχει ο εκφωνητής των αγώνων; Πώς ανατρέπεται η εικόνα του δυνατού; Η ομάδα αναμετριέται στο “Battles” με τα παραπάνω ερωτήματα και επιχειρεί για πρώτη φορά να ενσωματώσει την ακουστική περιγραφή στη σκηνική δράση.

 

Battles – Συντελεστές

Χορογράφος: Κατερίνα Γεβετζή
Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Αλέξανδρος Χαντζής
Διεύθυνση Φωτογραφίας- Color correction: Βαγγέλης Λαΐνας
Σχεδιασμός και επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Επιμέλεια κοστουμιών: Lazy boy*
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Jeph Vanger
Χορευτές: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Μάριος Αποστολίδης, Αντώνης Θεμέλαρος, Πέρσα Κοκίσα, Γ.Λ., Κερασία Μιχαλοπούλου, Φώτης Μπαναβάς, Αγγελική Πανταζή, Φιλαρέτη Παπαδοπούλου, Αγγελική Σακελλαρίου, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού
Αφήγηση Ακουστικής Περιγραφής: Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Αντώνης Θεμέλαρος, Κερασία Μιχαλοπούλου, Αγγελική Πανταζή, Αγγελική Σακελλαρίου, Κωνσταντίνα Τσιμπραγού
Αφήγηση ακουστικής περιγραφής αρχής και τέλους: Μελίσσα Κωτσάκη
Ακουστική περιγραφή αρχής και τέλους: Μαρία Θρασυβουλίδη
Συντονίστρια προγράμματος: Μαριλένα Κουκούλη

To video δημιουργήθηκε με τη στήριξη του HumanRights360/The Kahane Foundation.

 


Πληροφορίες για την προβολή του Battles

✨OPEN STUDIO – pre summer event✨ από το TANZTERRAIN – KINETIC DANCE SPACE
Πότε: Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
Πού: Τήνου 54, 11361, Αθήνα

*Για τα εργαστήρια και τις παρουσιάσεις είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.
*Η συμμετοχή στις δράσεις γίνεται με ελεύθερη συνειδητή συνεισφορά.

Κρατήσεις
Τηλεφωνικά στο 6934119345 Δε-Πα: 13:00-16:00
Με email στο [email protected].