Το Athicff ξαναχτυπά!

Για άλλη μια χρονιά, η liminal συνεργάζεται με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και δημιουργεί την Ακουστική Περιγραφή για 7 ταινίες του.

 

Η αφίσα του παιδικού και εφηβικού φεστιβάλ κινηματογράφου Αθήνας. Με μεγάλα φούξια γράμματα που θυμίζουν τα tags στους τοίχους της πόλης είναι γραμμένο "As it was Athicff 5".

 

Με φετινό υπότιτλο της διοργάνωσης “As it was / But not the same“, το ταξίδι του 5ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ξεκινά από τις 14 έως 20 Νοεμβρίου και υποδέχεται παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του σινεμά σε μια μεγάλη γιορτή φιλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και ΔΑΝΑΟΣ.

 

Ανάμεσα σε φυτείες καλαμποκιού, ένα ξανθό κορίτσι κι ένα μελαχρινό αγόρι γύρω στα 14 κοιτούν έκπληκτα μπροστά. Το αγόρι είναι ντυμένο με φούτερ με κουκούλα ενώ το κορίτσι φορά μια χακί στολή πάνω στην οποία είναι ζωσμένος ένας μηχανισμός που εξέχει πίσω στην πλάτη της σαν ασύρματος πομπός.

 

Στις 19 και 20 Νοεμβρίου, η liminal θα προσφέρει την δυνατότητα στο κοινό με οπτική αναπηρία να απολαύσει την ενότητα ΖΩΗΡΟΙ ΦΙΛΟΙ με ακουστική περιγραφή στο Μέγαρο Μουσικής!

Αναλυτικά, η ενότητα ΖΩΗΡΟΙ ΦΙΛΟΙ περιλαμβάνει τις ταινίες μικρού μήκους:

Η Σκιά της Θάλασσας (2021) – Βίνσεντ Μπαλ, Ολλανδία
Ανάποδες Πατούσες (2021) – Νικολά Μπιανκό, Γαλλία
Γάτα Εναντίον Σκώρου (2021) – Ίντια Μπαρνάρντο, Ηνωμένο Βασίλειο
Μην Σκάσεις (2022) – Αντρέα Ματσάκοβα Μεσέγιοβα, Τσεχία
Το Όνομά μου Είναι Φόβος (2021) – Ελίζα Πλοτσένιακ-Άλβαρεζ, Γερμανία
Travel Bugs (2022) – Φωκίων Ξένος, Ελλάδα
Η Λις και ο Βράχος (2022) – Μπριτ Ραές, Βέλγιο

Οι προσβάσιμες προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:15 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17:15. Κρατήστε θέσεις από αυτόν τον σύνδεσμο ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Τμήμα εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής στο: 2107282333.

 

Τέσσερις φέτες καρπούζι είναι τοποθετημένες πάνω σε ένα πέτρινο πεζούλι. Πίσω στο βάθος, καμιά δεκαριά παιδιά από 7 μέχρι 15 ετών με μαγιό και καλοκαιρινά ρούχα κάθονται στη σειρά έξω από την πράσινη ξύλινη πόρτα ενός πέτρινου κτίσματος κι απολαμβάνουν στη σκια μια φέτα καρπούζι το καθένα.

 

Σε μία ζωγραφία όπου επικρατεί το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, ένας ψηλός άντρας με τεράστια πόδια και ναυτική στολή έχει λυγίσει το γόνατό του και χαμηλώσει προς ένα μικρό κορίτσι με μακριά μαύρα μαλλιά μπροστά του. Οι δυο τους κοιτάζονται θλιμμένα στα μάτια. Πίσω τους, ένα μεγάλο γκρι πλοίο είναι μπαρκαρισμένο στην προβλήτα.Στην 5η διοργάνωση του Φεστιβάλ φιλοξενούνται 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 34 χώρες που αποτυπώνουν τον πλούτο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μέσα από μοναδικές ιστορίες φιλίας και αποδοχής. Το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ πλαισιώνουν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών και γονείς. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα τους: www.athicff.com

 

Δείτε το τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης!

 

 

Συντελεστές προσβασιμότητας

 

Don’t Blow It Up/ Μην Σκάσεις
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Χρήστος Θάνος

Luce and the Rock/ Η Λις και ο Βράχος
Σενάριο και Αφήγηση Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη
Επιμέλεια: Κερασία Μιχαλοπούλου

Travel Bugs
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Χρήστος Θάνος

6 Paws Under/ Ανάποδες Πατούσες
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Χρήστος Θάνος

My Name Is Fear/ Το Όνομά Μου Είναι Φόβος
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη
Επιμέλεια: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Χρήστος Θάνος

Cat and Moth/ Γάτα Εναντίον Σκώρου
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Γρηγόρης Σταθόπουλος
Επιμέλεια: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Μαρία Θρασυβουλίδη

The Fantastic Flying Competition/ Ο Φανταστικός Ιπτάμενος Διαγωνισμός
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Μαρία Θρασυβουλίδη

Sea Shadow/ Η Σκιά της Θάλασσας
Σενάριο και Αφήγηση Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη
Επιμέλεια: Κερασία Μιχαλοπούλου

 

Ευχαριστούμε τις Μαρία Καπογιάννη, Χρυσέλλα Λαγαρία, Μαρία Μαμαντάκη, Άννα Μπαλάν και Άννα Μαρία Φώσκολου και τον Γιάννη Βίτσο για την πολύτιμη συνδρομή τους στον έλεγχο ποιότητας της Ακουστικής Περιγραφής.