εργαστήριο

Η Liminal σε συνεργασία με την σκηνοθέτη και ηθοποιό Ζωή Ξανθοπούλου, διοργανώνει ένα διήμερο  θεατρικό εργαστήριο, συνολικής διάρκειας 6 ωρών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 11.00-14.00.

Το Εργαστήριο

Ερμηνείες, κώδικες, συνθήκες, επιλογές, αυτοσχεδιασμοί.

Πώς και πότε “παίζουμε” στο θέατρο; Παίζουμε ή “παίζουμε”; Πώς προσεγγίζουμε έναν ρόλο; Τι επιλογές έχουμε;
Σε αυτό το σεμινάριο, μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων κι αυτοσχεδιασμών, θα προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε στα παραπάνω.

Συγκεκριμένα θα δοκιμάσουμε:

  • Κώδικες και κλειδιά της σκηνικής παρουσίας του ηθοποιού
  • Συνθήκες κι επιλογές για έναν ρόλο
  • Επικοινωνία με τους άλλους ηθοποιούς
  • Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω επί σκηνής

Θα εργαστούμε με μικτή ομάδα συμμετεχόντων διατηρώντας τη βαθιά πεποίθηση ότι η σκηνή είναι τόπος συνάντησης στον οποίο διαμορφώνεται μια κοινή γλώσσα ακόμα και για τις διαφωνίες, τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00 π. Μ.

Διάρκεια: 6 ώρες.

Τοποθεσία: Impact Hub Athens, Καραισκάκη 28, Ψυρρή, πλησίον του μετρό ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (χάρτης).

Κόστος: 30 ευρώ ή 20 ευρώ για συμμετέχοντες στο Liminal Open Days 1 ή 2.

  • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.
  • Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και ο χώρος διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.  
  • Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
  • Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και παπούτσια
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την αποστολή αιτήσεων.

*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του/της κηδεμόνα τους.

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι και την 1η Νοεμβρίου.

Συμπληρώστε την αίτηση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας:

Ηλ. διεύθυνση: access.liminal@gmail.com

Τηλ./SMS: 6993076378

Ιστότοπος: www.liminal.eu

εργαστήριο

Ζωή Ξανθοπούλου

Είμαι η Ζωή Ξανθοπούλου. Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθηνών, Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου και υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών. Πρόσφατα ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου πάνω σε “Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά”.

Έχω δουλέψει ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι κυρίως στο θέατρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Πρόσφατα σκηνοθέτησα τον “Υπηρέτη δύο αφεντάδων” του Γκολντόνι για το Εθνικό Θέατρο Κωφών της Γερμανίας. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή μου ως ηθοποιός είναι στο “MAIDen” του Γιώργου Νικολαϊδη που έκανε πρεμιέρα στο SYN festival στο Εδιμβούργο. Έχω διδάξει στο “Θέατρο των Αλλαγών”, στο Life ‘n’ Art theater, στο Armani musical theater center καθώς και σε πολλά θεατρικά εργαστήρια και ομάδες.
Το θέατρο για μένα είναι ένας μαγικός τόπος συναντήσεων, όπου νέοι κόσμοι αναδύονται και πιστεύω στις υπαρξιακές αλλά και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της τέχνης. Ο Ιρλανδός νομπελίστας συγγραφέας Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω  είχε πει “Τέχνη είναι ο μαγικός καθρέφτης που αντανακλά τα αόρατα όνειρά σου σε ορατές εικόνες”.

 

Liminal

 

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει την μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.

 

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες για όλους μέσω υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης  θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

 

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

 

                                            

 

Pin It on Pinterest