Τελευταίες πολυαισθητηριακές ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Μη χάσετε τις τελευταίες πολυαισθητηριακές ξεναγήσεις για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2023.

Σε μια καταπράσινη πλαγιά, κάτω από το γαλανό ουρανό, υψώνεται το κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το χαρακτηριστικό μεγάλο ενεργειακό στέγαστρο και τις γυάλινες επιφάνειες στο εξωτερικό του.

Το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε, σε συνεργασία με την liminal και με αφορμή τον εορτασμό των 5 ετών λειτουργίας του, μια πολυαισθητηριακή ξενάγηση κατά την οποία οι επισκέπτες με μερική η ολική απώλεια όρασης περιηγούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το Πάρκο αποτελεί ένα σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Πρόκειται για έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Για την ξενάγηση χρησιμοποιούνται απτικές κατόψεις, τρισδιάστατη μακέτα του χώρου όπως και πολλά απτικά ερεθίσματα.

 

Πληροφορίες για την ξενάγηση

Οι προτεινόμενες ημερομηνίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τις τελευταίες ξεναγήσεις είναι: 29/6 στις 19:00 και 16/7 στις 19:00.

Θα ενημερωθείτε για την διεξαγωγή της ξενάγησης όταν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός επισκεπτών και τουλάχιστον 48 ώρες πριν την ξενάγηση.

Σημείο συνάντησης: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα)

Διάρκεια ξενάγησης: 60′
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 8 άτομα + συνοδοί 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κρατήστε θέση καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου, στο 2168091000.

Περισσότερες πληροφορίες σε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

Συντελεστές:

Σχεδιασμός – επιμέλεια – εκτέλεση ξενάγησης: Καλλιόπη Γκίκα
Δημιουργία απτικής μακέτας: Γιώργος Μίκρου
Βοηθός σχεδιασμού: Μαρίνα Μητάκου
Εκτέλεση παραγωγής: liminal
__________________________________________________________________________________
Φωτογραφία του κεντρικού πλακόστρωτου δρόμου που οδηγεί στο κτίριο του κέντρου πολιτισμού σταύρος νιάρχος σε καφέ ανοιχτό πλαίσιο. Ανάμεσα από ψηλά ξερά χόρτα, μια ομάδα ανθρώπων με καλοκαιρινά ρούχα προχωρά κατά μήκος του πεζόδρομου προς ένα μεγάλο υπόστεγο στο βάθος που είναι η ταράτσα του κεντρικού κτιρίου.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
  • Η περιήγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Όλοι οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

Μία οριζόντια παχιά πράσινη γραμμή διασταυρώνεται από δύο ίδιου πάχους γραμμές σε μπλε και τιρκουάζ. Στο σημείο που και οι τρεις γραμμές συναντιούνται σχηματίζεται ένα ισοσκελές τρίγωνο που ξεχωρίζει σε λευκό χρώμα. Το logo του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.