Σκέψου Αλλιώς!

Στο πλαίσιο του Μήνα Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Δήμου Αθηναίων, ο Σ.Κ.Ε.Π. συμμετέχει με βιωματική συζήτηση και δράση το Σάββατο 18/03, 11.00-13.00 στην Αίθουσα Europe Direct του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος).

Πρόγραμμα: 11.00-12.00 Ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης & συνειδητοποίησης με το ευρύ κοινό.

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία, θα συντονίσει μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την πραγματικότητα της αναπηρίας: προβλήματα, προκλήσεις και λύσεις.

12.00-13.00 “Λαβύρινθος των Αισθήσεων”: Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία.

Υλοποιείται απο την Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, συνεργάτιδα του Σ.Κ.Ε.Π. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας θα διασχίσουμε τον Λαβύρινθο, σε ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το συγκεκριμένο εργαστήρι μας οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία, εκείνη την μέρα θα διαθέτει αναπηρική τουαλέτα και η ομιλία θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα εφ΄ όσον υπάρξει ζήτηση. Όλες οι βιωματικές δράσεις είναι προσαρμοσμένες για όλους.