Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο – “Πέφτει Χιόνι και είναι ροζ” με υπηρεσίες προσβασιμότητας

Σε ένα ροζ ουρανό το χιόνι που πέφτει έχει καλύψει τις πλαγιές. Ένας χιονάνθρωπος με μύτι καρότο είναι περιτριγυρισμένος από τρία ξωτικά και ένα μελαχρινό χαμογελαστό κοριτσάκι. Πίσω τους μία σειρά από πινακίδες δείχνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και τρία μεγάλα έλατα είναι στολισμένα με κόκκινες μπάλες.

7 και 8 Ιανουαρίου με Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ., Ακουστική Περιγραφή και Απτική ξενάγηση!

*Λόγω έκτακτου περιστατικού Covid-19 και στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, οι παραστάσεις ακυρώνονται έως και τις 05/01. 

*Οι προσβάσιμες παραστάσεις μεταφέρονται για Παρασκευή 7/1/2022 και Σάββατο 8/1/2022 στις 18.00. 

*Οι προκρατήσεις για τις παραστάσεις από τις 06/01 έως τις 09/01 ανοίγουν σήμερα, την Δευτέρα 03/01 στις 12.00 το μεσημέρι. Προτεραιότητα στις προκρατήσεις έχουν όσοι είχαν κλείσει θέση για τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν το διάστημα 29/12/2021 – 05/01/2022.

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ζωντανεύουν στον Φάρο μέσα σε ένα φωτεινό, ονειρικό τοπίο.

Φέτος, τη σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών παίρνει η σκηνοθέτις Γιολάντα Μαρκοπούλου, που συγκροτεί έναν πολυπολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς, μουσικούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθούν μια ιστορία ικανή να φέρει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου, που τα ενώνει η ανάγκη να πλησιάσουν τους συνομήλίκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και μόνο για δέκα παραστάσεις, το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, Πέφτει χιόνι και είναι ροζ -γραμμένο ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ- έρχεται να φωτίσει τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης. Η παράσταση, που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε σχέση με την κλιματική κρίση.

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2022, στις 18.00, με υπηρεσίες προσβασιμότητας. 

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα 

Ακουστική περιγραφή και Απτική ξενάγηση 

σχέδιο με δύο μαύρα χέρια που νοηματίζουν σε λευκό φόντο τα γράμματα Α και Π μαύρα κεφαλαία και τρεις καμπύλες στο πλάι του Π σαν τα ηχητικά κύματα που ταξιδεύουν

 

Η liminal αναλαμβάνει τις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας για άτομα με οπτική αναπηρία προσφέροντας μία ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία με Ακουστική Περιγραφή και Απτική Ξενάγηση στο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό περιβάλλον του έργου.

Η συγγραφέας, Αγγελική Δαρλάση, γράφει για το έργο: 

«Καμιά φορά όταν νιώθεις μόνος σου μπορούν να σου συμβούν απίστευτα πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, να εμφανιστούν Ξωτικά και να πραγματοποιήσουν την ευχή σου να χιονίσει.

Όμως κανείς -ούτε και τα Ξωτικά ακόμη- δεν το περίμεναν να εμφανιστεί ένας Χιονάνθρωπος από… ροζ χιόνι!

Μα πώς γίνεται να υπάρχει ροζ χιόνι;

Και από πού έρχεται αυτός ο τόσο διαφορετικός Χιονάνθρωπος;

Το Μοναχικό Κορίτσι και τα Ξωτικά ξεκινούν ένα ταξίδι για να βοηθήσουν τον Χιονάνθρωπο να βρει έναν τόπο κατάλληλο να τον φιλοξενήσει. Στη διαδρομή θα συναντήσουν ιδιαίτερους ανθρώπους, μέλισσες-οδηγούς, έναν φοβισμένο λύκο, έναν λυπημένο πολικό αρκούδο, το πνεύμα του χιονιού αλλά και μια νεαρή επιστήμονα.

Ένα έργο για τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αντιμετώπιση των φόβων μας αλλά και για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την κλιματική κρίση.

Επειδή, παρ’ όλο που μοιάζει με παραμύθι, το ροζ χιόνι… υπάρχει.»

Για παιδιά 4 ετών και άνω

 


Συντελεστές

Κείμενο – Στίχοι Τραγουδιών: Αγγελική Δαρλάση
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικό: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Όλγα Ευαγγελίδου
Κίνηση: Έντγκεν Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν αλφαβητικά: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσέιν Αμιρί, Εύα Βόγλη, Aϊντίμ Τζοϊμάλ, Σακίνα Χασίμι, Χριστίνα Χριστοδούλου

Εμψύχωση Κούκλας: Λένικο Αλεξανδροπούλου

Μουσικοί:
Πιάνο: Θοδωρής Κοτεπάνος
Κλαρίνο – Φλογέρες – Καβάλ – Γκάιντα: Δημήτρης Μπρέντας
Κρουστά: Αλέξανδρος Ριζόπουλος

Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος

Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions/ Bίκυ Στρατάκη & Νίκος Χαραλαμπίδης

Συντελεστές Προσβασιμότητας

Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Έφη Ψαραδέλλη

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας για άτομα με οπτική αναπηρία: liminal
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη, Βανέσσα Καλπία
Επιμέλεια Ακουστικής Περιγραφής και Απτικής Ξενάγησης: Κερασία Μιχαλοπούλου
Αφήγηση: Μαρία Θρασυβουλίδη


Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης περίπου 70’

Προπώληση (Μέλη)
Προπώληση (Κοινό) 

Σημεία προπώλησης:
•    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ.
•    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Εισιτήρια:
Ενιαίο εισιτήριο: 8€
Άνεργοι: 3€
ΑμεΑ ελεύθερη είσοδος – συνοδός κανονικό εισιτήριο

Τα μέλη του κοινού που επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας της Ακουστικής Περιγραφής και της Απτικής Ξενάγησης παρακαλούνται όπως πραγματοποιήσουν την αγορά των εισιτηρίων τους τηλεφωνικά στην Ticket Services (210 7234567). 

Τα μέλη του κοινού που επιθυμούν θέσεις κατάλληλες για παρακολούθηση της Νοηματικής Διερμηνείας παρακαλούνται να πραγματοποιήσουν την αγορά εισιτηρίων τους επικοινωνώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση [email protected] με τίτλο “ΡΟΖ ΧΙΟΝΙ – ΕΝΓ“.

Για ανέργους και ΑμεΑ χρειάζεται κατά την άφιξή τους στο χώρο της εκδήλωσης να επιδείξουν ταυτότητα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (κάρτα ανεργίας, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας). Για τους συνοδούς ΑμεΑ ισχύει η αγορά κανονικού εισιτηρίου.

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την είσοδο του κοινού στον χώρο της εκδήλωσης απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Μία οριζόντια παχιά πράσινη γραμμή διασταυρώνεται από δύο ίδιου πάχους γραμμές σε μπλε και τιρκουάζ. Στο σημείο που και οι τρεις γραμμές συναντιούνται σχηματίζεται ένα ισοσκελές τρίγωνο που ξεχωρίζει σε λευκό χρώμα. Το logo του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.