Ψυχική Υγεία στο Nostos 2023

Το SNF Nostos 2023 προσβάσιμο στο κωφό ή/και βαρήκοο κοινό από τη liminal

Nostos 2023: Ποια ηθικά ζητήματα εγείρονται όταν γίνεται χρήση chatbots σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας; Πώς μπορεί η δημιουργική έκφραση να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τραύματος;

Το αγκάθι ενός πράσινου κάκτου πιέζει την επιφάνεια ενός μεγάλου μπεζ μπαλονιού που θυμίζει ανθρώπινη κοιλιά με αφαλό. Στο πάνω μέρος είναι γραμμένο με λευκά γράμματα SNF Nostos 2023, 20-23 Ιουνίου 2023.

 

Τι θα γίνει στο SNF Nostos Conference 2023

Στοχαστές, ερευνητές και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων θα συγκεντρωθούν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Λάβετε μέρος σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ανταλλάξτε απόψεις με ομιλητές/τριες, όπως η συνιδρύτρια του Bring Change to Mind, Glenn Close, η ιδρύτρια του MindUP, Goldie Hawn, ο συνιδρυτής του March For Our Lives, David Hogg, ο κριτικός αρχιτεκτονικής, Michael Kimmelman, ο παιδοψυχίατρος και ιδρυτής του Child Mind Institute, Harold S. Koplewicz, και ο ψυχίατρος, Sander Markx.

Το ΙΣΝ έχει την τιμή και χαρά να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Barack Obama στο φετινό SNF Nostos Conference, ο οποίος θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Για την παρακολούθηση της συζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αλλά και της συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας, η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development). Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.

Οι συζητήσεις του SNF Nostos Conference πραγματοποιούνται στην πλειονότητά τους στα αγγλικά, με δυνατότητα διερμηνείας στα ελληνικά, μέσω ακουστικών. Όλες συζητήσεις θα παρουσιαστούν με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη liminal και ζωντανό υποτιτλισμό (live captioning) στα αγγλικά.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου SNF Nostos Conference 2023 εδώ.