Ανοίγει η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών Προσβάσιμη για Όλους του ATHICFF!

απόσπασμα από την ταινία κινουμένων σχεδίων A long drive. Στο διάστημα με φόντο τη γη, ένα μεγάλο κόκκινο όχημα σαν αυτοκίνητο με ψηλές ρόδες κινείται στο νυχτερινό έναστρο ουρανό. Μέσα του δύο μελαχρινά ανθρωπάκια με ροζ κράνη γελούν ξεκαρδιστικά καθώς το οδηγούν.

 

Μπορεί το 4ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας να έριξε αυλαία στις 21 Νοεμβρίου, το σινεμά όμως συνεχίζεται στο σπίτι! Με στόχο την προώθηση πολιτιστικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας και τη δωρεάν πρόσβαση σε αυτό, το Φεστιβάλ ανακοινώνει την έναρξη της Ψηφιακής Αίθουσας Προβολών Προσβάσιμη για Όλους από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στο www.athicff.com με μια επιλογή ταινιών που είδαμε στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της 4ης διοργάνωσης.

Η liminal δίνει το παρόν με Ακουστικές Περιγραφές για πέντε από τις ταινίες της διοργάνωσης! Απολαύστε τις περιπέτειες της πράσινης αλεπούς και του φανταστικού της φίλου στο Friend, μαγευτείτε από το εικαστική πρόταση αλλά και τον κοινωνικό προβληματισμό τού A stone in the shoe, ταξιδέψτε στην Αβάνα σε μία καταδίωξη άνευ προηγουμένου στο Sauve qui pneu, γνωρίστε το νόημα της φιλίας στο Toby and the turbobus και δείτε πώς σε δύο λεπτά ένα χταπόδι, το συρτάκι και ένας λεκές παγωτού μπορούν να σας προκαλέσουν ίλιγγο στο INKT!

 

απόσπασμα από την ιαπωνική ταινία κινουμένων σχεδίων Friend. Μία πράσινη αλεπού είναι ξαπλωμένη στο χώμα ανάμεσα σε λουλούδια και δέντρα δίπλα σε ένα κουβαδάκι που έχει ζωγραφισμένο πάνω ένα γελαστό προσωπάκι και το κοιτάζει τρυφερά. Ψιχάλες βροχής πέφτουν γύρω τους.

 

Η λειτουργία της Ψηφιακής Αίθουσας Προβολών εδραιώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τον Μάρτιο 2020, και έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, εξελίσσεται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα παροχής κινηματογραφικού περιεχομένου προσβάσιμη για όλους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δώσει πρόσβαση σε παιδιά και νέους στον μαγικό κόσμο του παγκόσμιου σινεμά και να τους φέρει σε επαφή με την ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, καταπολεμώντας στερεότυπα και διακρίσεις.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη, η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών Προσβάσιμη για Όλους αποτελεί ένα διαδικτυακό περιβάλλον ανοιχτό σε όλους, χωρίς χρέωση, διαθέσιμη στους λάτρεις του σινεμά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Απολαύστε τις ταινίες της πλατφόρμας από τις 17 Δεκεμβρίου εδώ!