POLYDRAMA live

Οι ody icons παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

 

Σε ένα μακρόστενο εικαστικό μπάνερ με χρυσοκέντητη κορνίζα και φολκλορικά στοιχεία, ένας μελαχρινός άνδρας με μούσια και χρωματιστή μπαντάνα στο κεφάλι φαίνεται από το μπούστο και πάνω. Φορά αραχνοΰφαντο δαντελωτό λευκό πουκάμισο και μαργαριταρένια κολιέ και έχει στραμμένο το πρόσωπο προφίλ χαμηλά κοιτώντας ένα μπουκέτο λουλούδια που κρατά με το δεξί του χέρι. Στα μάτια του έντονη χρυσογάλαζη σκια και κολλημένα κοσμήματα σα δάκρυα που κυλούν στο πρόσωπό του. Με κόκκινα τεράστια γράμματα στο κάτω μέρος είναι γραμμένο Polydrama ενώ αριστερά και δεξιά του άνδρα αναγράφεται με μαύρους λεπτούς χαρακτήρες "Saturday 14 October, Plyfa Space, Ody Icons".

 

Polydrama @PLYFA

Στις 14 Οκτώβρη 2023 στο ΠΛΥΦΑ τα τραγούδια του άλμπουμ POLYDRAMA θα ακουστούν ζωντανά αμέσως μετα την κυκλοφορία τους σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Στο POLYDRAMA οι ody icons αποκαλύπτουν τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα δάκρυα και ανάβουν τα φώτα στα μυστικά δωμάτια των πιο δικών μας εξομολογήσεων. Το POLYDRAMA είναι αυτό που λέει και ο τίτλος: μια συλλογή τραγουδιών – σημείων μέσα στα τελευταία χρόνια που επιτελούν την παραδοχή της δίψας για δράμα αλλά και μεθόδους εκτόνωσής του μέσα στις κουλτούρες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα τους στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και το Παρίσι.

Σε ένα μακρόστενο εικαστικό μπάνερ με χρυσόμαυρο πλαίσιο σαν παλιά κορνίζα, είναι γραμμένο με μεγάλα κόκκινα γράμματα "POLYDRAMA". Στα δεξιά η φωτογραφία ενός κλειστού ματιού μακιγιαρισμένου με χρυσογάλαζη σκια. Κάτω από το βλέφαρο, σα χρυσά δάκρυα κρέμονται δυο λεπτές σειρές διάφανων πετραδιών. Γύρω και ανάμεσα από τα γράμματα της λέξης Polydrama εμφανίζονται πληροφορίες όπως: Ody Icons, Plyfa Space, Saturday 15 October.

Οι ody icons για το Polydrama

“Αυτό είναι ένα μουσικό αποτύπωμα από το ταξίδι μου στα διάφορα δωμάτια της μέχρι τώρα ανθρώπινης εμπειρίας μου. Είναι έντονο, είναι συντριπτικό, είναι θλιμμένο και παιχνιδιάρικο, πολιτικό και συναισθηματικό. Είναι μια ποικιλία στοιχείων που αποτελούν την ευθραυστότητα μου, την ουσία μου, τη δύναμή μου. Είμαι αυτό το ταξίδι. αυτό το ταξίδι είναι εγώ. Είναι πολύ, είναι πολλαπλό, είναι πληθυντικό, είναι μέγιστο. Πέρασα μέσα από σκοτεινά δωμάτια και φωτεινές στέγες για να επιστρέψω και να βάλω τις νότες στο πιάνο μου με ειλικρίνεια.
Παρακαλώ επισκεφθείτε το POLYDRAMA με τον ίδιο τρόπο που θα επισκεπτόσασταν την ψυχή σας: απαλά αλλά διεξοδικά, με φροντίδα και γενναιότητα.”

ody icon

 

ody icons: πάντα προσβάσιμοι!

Οι ody icons συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση σε σχέση με εργαλεία και μεθόδους που μπορούν να καταστήσουν την πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά ισότιμη προς όλους. Τα live τους έχουν πάντα διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα καθώς και υπέρτιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα. Η liminal θα είναι για άλλη μια φορά εκεί στην παραγωγή αλλά και στο συντονισμό των υπηρεσιών προσβασιμότητας της συναυλίας.

 

Guests και συντελεστές

Στο “POLYDRAMA” τα τραγούδια υπογράφει ο ody icon και ο δίσκος, όπως και η συναυλία, είναι σε μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του Fotis ingie Papatheodorou.

Τη βραδιά ανοίγει ο παραμορφωτής των ρεμπέτικων ήχων και ξεναγός των σκοτεινών ηχοτοπίων ECATI, παρουσιάζοντας υλικό από τον πρώτο του δίσκο ενώ στη συναυλία εμφανίζονται ως special guest η mc mi55t, ο Iōko Ioannis Kotidis, η Ευγενία Λιάκου, η Έλενα Ποζατζίδου, η Ρούλα Τσέρνου αλλά και ο Αλέξανδρος Αργύρης και ο κλαρινίστας Γιώργος Δούσος, οι οποίοι συμμετέχουν και στο album POLYDRAMA.

Επί σκηνής εμφανίζονται οι μουσικοί Ειρήνη Αλισά και Γιάννης Παπανικολάου και οι διερμηνείς Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και Όλγα Δαλέκου.
Στους υπέρτιτλους ο Γρηγόρης Σταθόπουλος.

Τα κοστούμια επιμελείται ο Μάριος Ράμμος ενώ την εικαστική ταυτότητα και τα visuals δημιούργησαν ο Μάρκος Ζουριδάκης (nodataism) και ο Φαίδωνας Γαλογαύρας (fedon nom).

Στην προσβασιμότητα και την παραγωγή της συναυλίας ο Χρίστος Παπαμιχαήλ και η liminal.
Στην επικοινωνία της, η Κατερίνα Π. Τριχιά.

Στο σημείο θα πωλείται ody icons merchandise, τα καθαρά έσοδα του οποίου πάνε στην κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.

 

Τετράγωνη αφίσα της συναυλίας των ody icons με φολκλορικά στοιχεία, κοσμήματα και κεντήματα. Το πρόσωπο του ody στο κέντρο της εικόνας σε ένα στρογγυλό πλαίσιο με τις παλάμες να ακουμπούν απαλά στα γένια του. Στο κάτω βλέφαρο και των δύο ματιών σα χρυσά δάκρυα κρέμονται δυο λεπτές σειρές διάφανων πετραδιών. Στο κάτω μέρος είναι γραμμένο με μεγάλα κόκκινα γράμματα "POLYDRAMA". Με μικρότερα μαύρα γράμματα μέσα στη σύνθεση εμφανίζονται οι πληροφορίες: "Ody Icons, Sat 14 Oct, Plyfa Space".

Χρήσιμες πληροφορίες

ody icons – POLYDRAMA
Ημέρα: Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023
Έναρξη: 21:00 – Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Τόπος: ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com και του δικτύου καταστημάτων του
*Η συναυλία είναι προσβάσιμη σε Κωφά και Βαρήκοα άτομα*