Κλικ-able Project – Φάση 1

Εξοικείωση ατόμων με οπτική αναπηρία με την τέχνη της φωτογραφίας

Ομαδική φωτογραφία τράβηγμένη από το πατάρι του “Χώρου”. Όλοι μαζί, στεκόμαστε όρθιοι στη μέση του χώρου, ο ένας δίπλα στον άλλον και κοιτάμε ψηλά με σηκωμένα τα χέρια χαμογελώντας! ©Angel Ballesteros

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  η πρώτη φάση του  Κλικ-able project που πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου στον Χώρο της ομάδας συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ και στους δρόμους της Αθήνας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση ατόμων με οπτική αναπηρία με την τέχνη της φωτογραφίας και υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal σε συνεργασια με τον Οργανισμό Beyond Sight Foundation από την Ινδία.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση φωτογράφων πάνω σε τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας της τέχνης της φωτογραφίας σε άτομα με οπτική αναπηρία.

Τις επόμενες τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια φωτογραφίας και φωτογραφικές εξορμήσεις στην Αθήνα.  Φωτογράφοι και άτομα με οπτική αναπηρία γνώρισαν και επιβεβαίωσαν την δυνατότητα της Τέχνης της Φωτογραφίας να φέρνει δημιουργικά κοντά τους ανθρώπους χωρίς να αποκλείει.

Επόμενο βήμα η οργάνωση των επόμενων συναντήσεων της ομάδας που έχει δημιουργηθεί.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

Παρουσίαση των εργαστηρίων στην teleSUR:

 

Επόμενες φάσεις του προγράμματος

Φάση 2 | Δεκέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019 | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δέκα φωτογραφικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τον συντονισμό των συναντήσεων αναλαμβάνουν οι φωτογράφοι που εκπαιδεύτηκαν κατά την πρώτη φάση.

Φάση 3 | Μάιος 2019 | ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Κλικ-able Project

Έκθεση φωτογραφιών, αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών συναντήσεων. Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη σε επισκέπτες  με οπτική αναπηρία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Κλικ-able Project βρείτε ΕΔΩ.                                             

Το Beyond Sight Foundation έχει ως στόχο την προώθηση της συμμετοχής ανθρώπων με προβλήματα όρασης στις τέχνες και τον πολιτισμό, σε συνάφεια με το Άρθρο 30 της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία (UNCRPD).Το Blind With Camera είναι ένα μοναδικό στο είδος του εγχείρημα για τα δεδομένα της Ινδίας και όχι μόνο. Δείτε περισσότερα εδώ: www.blindwithcamera.org.

H ομάδα Εμείς με τον Χώρο συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.

 

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Pin It on Pinterest