Ολοκληρώνεται το liminal space

Φτάνουμε προς την ολοκλήρωση αυτού του πιλοτικού μας ερευνητικού προγράμματος πάνω στην προσβασιμότητα και έχουμε ήδη μία υπέροχη πρώτη ύλη προς επεξεργασία.

Σε μία αίθουσα με γκρι τοίχους και ανοιχτό γκρι δάπεδο, μία ομάδα πέντε ατόμων και ένας σκύλος οδηγός είναι καθισμένοι σε κύκλο και συζητούν.

 

Η ομάδα του liminal space εργάστηκε για 10 συναντήσεις πάνω στις μεθοδολογίες της δημιουργικής προσβασιμότητας, διευρύνοντας τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών.

Μέσα από το κείμενο του Απουλήιου “ο Χρυσός Γάιδαρος ή οι μεταμορφώσεις”, η ερευνητική ομάδα αναζήτησε τρόπους και πιθανά εργαλεία με τα οποία η προσβασιμότητα μπορεί να ενταχθεί ως βασικό συστατικό στην διαδικασία της θεατρικής δημιουργίας.

 

Από την έρευνα αυτή, θα προκύψει μέσα στους επόμενους μήνες ένας οδηγός για δημιουργούς και καλλιτέχνες που θέλουν να εντάξουν αυτά τα εργαλεία στην δουλειά τους και να αξιοποιήσουν τις πρακτικές που αναπτύξαμε. Ο οδηγός θα είναι ανοιχτός και διαθέσιμος προς όλους με στόχο την διάχυση αυτών των πρακτικών στην δημιουργική βιομηχανία και την δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτήν προκειμένου να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα.

 

 

 

μέσα από δύο μαύρα τετράγωνα που περιστρέφονται και κινούνται παράλληλα σχηματίζεται ανάμεσά τους ένας κενός χώρος. Στο κάτω μέρος με μαύρα γράμματα είναι γραμμένο liminal space.


Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Λογότυπο: Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού