«Στα οδοφράγματα το αίμα σου ρέει
Το σύνθημά σου το φωνάζουν όλοι
Κορίτσια το έγραψαν στους τοίχους με σπρέι
Αν δε γυρίσω… κάψτε την πόλη!»

Ο Σπύρος Γραμμένος μιλά για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και τους συλλογικούς αγώνες των γυναικών. Το “Καμία μόνη” σε στίχους του Σπύρου Γραμμένου και μουσική του ίδιου και του Βασίλη Ντοκάκη είναι προσβάσιμο σε άτομα με ακουστική αναπηρία με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Όλγα Δαλέκου και την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και υποτιτλισμό SDH από τη liminal.

 

Ακούστε το εδώ:

 

Ο Σπύρος Γραμμένος αναφέρει:

Το «Καμία μόνη» δεν θα ήθελα να υπάρξει ποτέ λόγος να γραφτεί και σίγουρα δεν θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ. Απ’ την στιγμή που γράφτηκε, έπρεπε τουλάχιστον, να μοιραστω το βάρος της ερμηνείας του. Ζήτησα την βοήθεια της αγαπημένης μου Νεφέλης Φασούλη στο τραγούδι και της Αγγελίνας στα φωνητικά.
Δεν θα ήθελα ούτε να του δώσω αυτόν τον τίτλο, αλλά έτσι, νιώθω πως φεύγει από μένα και θα φτάσει πιο εύκολα εκεί που ανήκει.

 

Σε μαύρο φόντο δύο νεαρές γυναίκες στέκουν η μία δίπλα στην άλλη. Αριστερά, ντυμένη στα μαύρα με μόνο μια χρωματιστή κορδέλα στα μάλλια, η πρώτη γυναίκα κοιτά ευθεία μπροστά με τα χέρια δίπλα στο σώμα της. Η άλλη αριστερά, φορά μια κεντητή κόκκινη στέκα στα μαλλιά και ένα πρασινωπό μαντήλι στο λαιμό πάνω από τα μαύρα της ρούχα ενώ μιλά στη νοηματική. Στο κάτω μέρος της εικόνας, εμφανίζεται υπότιτλος για κωφά και βαρήκοα άτομα με λευκούς χαρακτήρες που λέει: Το πιο ωραίο κορίτσι απόψε μιλά και όλοι γύρω κοιτούν μαγεμένοι."

 


Συντελεστές

Παραγωγή, Ενορχήστρωση, Μίξη: Vasilis Dokakis
Φωνητικά: Αγγελίνα
Τύμπανα: Χρήστος Βίγγος
Ηχογραφήθηκε στο στούντιο Lotus
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος Sweetspot Studio

Απόδοση στη Νοηματική Γλώσσα: Όλγα Δαλέκου – Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
Υποτιτλισμός για Κωφά και Βαρήκοα άτομα: liminal

Video Editing: Λουίζος Ασλανίδης
Cinematographer: Χρήστος Δούρος
Artwork: Ναταλία Κοκώση

Pin It on Pinterest