Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ στο The FestivaLAB

Ο Χρίστος Παπαμιχαήλ, διευθυντής της liminal, συμμετέχει στις εισηγήσεις του The FestivaLAB και μοιράζεται καλές πρακτικές για την δημιουργία προσβάσιμων και συμπεριληπτικών φεστιβάλ καθώς επίσης και στα εργαστήρια του φεστιβάλ γύρω από τη θεματική της διαφορετικότητας.

Ένα ροζ στραφταλιζέ οβάλ σχήμα είναι τοποθετημένο μπροστά από πολύχρωμα λουλούδια και ζωντανά χρώματα στο φόντο. Πάνω του αναγράφεται The FestivaLAB με παχείς χαρακτήρες και πιο κάτω May 4-5, 2023 Athens Greece.

 

Με καλεσμένους καταξιωμένους εκπαιδευτές και ομιλητές από σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και επαγγελματίες από τομείς που συμπορεύονται με τον χώρο του κινηματογράφου, το THE FestivaLAB θα δώσει την ευκαιρία στους επιλεγμένους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων που εστιάζουν στους τομείς-κλειδιά της λειτουργίας ενός φεστιβάλ, αλλά και να πάρουν μέρος σε ομαδικά εργαστήρια, στο πλαίσιο των οποίων θα λάβουν εξατομικευμένες πρακτικές συμβουλές για την περαιτέρω ανάπτυξη των φεστιβάλ τους. Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες του προγράμματος να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο δίκτυο, ανταλλάσσοντας κοινές εμπειρίες και καλές πρακτικές με συναδέλφους από άλλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

 

Τι θα γίνει στο The FestivaLAB

H πρώτη έκδοση του διήμερου προγράμματος κατάρτισης στελεχών κινηματογραφικών φεστιβάλ THE FestivaLAB έρχεται τις 4 και 5 Μαΐου 2023 στην Αθήνα.
Το THE FestivaLAB θα διενεργηθεί χωρίς κόστος συμμετοχής, με προσκεκλημένους ομιλητές καταρτισμένα στελέχη ξένων και εγχώριων κινηματογραφικών διοργανώσεων και θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του εξειδικευμένα μικρά πρακτικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Για να κάνετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, χρειάζεται να συμπληρώσετε την Φόρμα Συμμετοχής ως τις 24 Απριλίου. Η Φόρμα είναι διαθέσιμη εδώ.

Τομείς στους οποίους θα εστιάσει το πρόγραμμα:

  • Programming and Funding
  • Η σχέση με το κοινό (audience design & development)
  • The Festival and the Industry
  • Στρατηγικές προώθησης και διαφήμισης
  • Diversify!

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα διεξάγονται επίσης ειδικά πρακτικά εργαστήρια, τα Focus Groups, τα οποία θα εμβαθύνουν στα θέματα των διαλέξεων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του The FestivaLAB εδώ.


Το THE FestivaLAB πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ομάδας Interferences και του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.