Ο Άνθρωπος της Πέμπτης- Μαρία Ηλίου

                  Στην όχθη της λίμνης

 

Η Μαρία Ηλιού είναι μια Ελληνίδα καλλιτέχνης  που ζει και εργάζεται στο Long Island της Νέας Υόρκης. Ζωγραφίζει με μια ποικιλία μέσων: Έλαια, ακρυλικά, ακουαρέλες και μεικτά μέσα και τα θέματα της ποικίλουν από την αφηρημένη τέχνη μέχρι τις σκηνές από τη  φύση και την οικογενειακή ζωή.

Γράφει επίσης ποίηση και έχει κερδίσει πολλά βραβεία τόσο για τη ζωγραφική όσο και για την ποίηση της, όπως το βραβείο από το Burke Rehabilitation Hospital Show Art. Πίνακες της εκτίθενται σε  πολλές βιβλιοθήκες του Long Island.Ασχολείται επίσης ως δημιουργός με τις κατασκευές,την φωτογραφία, το θέατρο και το μοντάζ.

Μπλε πρόσωπα

Η Μαρία Ηλίου βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και συμμετέχει ενεργά ως υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό ενώ έχει επίσης οργανώσει τη δική της ομάδα αυτισμού, την Athena Autistic Artist.

Απολαύστε ένα μικρό απόσπασμα από την παρουσίαση της στο the-art-of-autism.com με τίτλο Μαρία: Ελληνίδα, Μαμά, Radio Host, Σοφή, Ποιήτρια, Ηθοποιός, Φωτογράφος και Αυτιστική.

 

Βιβλιοθήκη

Είμαι  μια Ελληνίδα αυτιστική καλλιτέχνης. Η μεγαλύτερη αίσθηση του εαυτού μου, που συνδέεται με τον κόσμο γύρω μου, προέρχεται  μέσα από τη συμμετοχή μου στις “Τέχνες”: σχέδιο, ζωγραφική, ποίηση, χορός, δράση, γιόγκα, φωτογραφία και μοντάζ. Είμαι καλλιτέχνης με ταλέντο σε πολλά κρυφά, μοναδικά επίπεδα. Γράφω ποίηση και φτιάχνω χειροποίητες κρεμαστές βάσεις για  φυτά με τη μέθοδο  macrame, συνθέσεις λουλουδιών και κορσάζ.

 

Ελληνικό νησί

 

Είμαι Διευθύντρια και Ιδρύτρια της ομάδας ATHENA AUTISTIC ARTIST. Αυτή η ομάδα αποτελείται ανθρώπους με αυτισμό που γίνονται φίλοι και οικογένεια. Απολαμβάνουμε κοινωνικές δραστηριότητες όπως ταξίδια μαζί, Χριστουγεννιάτικες διακοπές και πάρτι γενεθλίων, σπιτικά φαγητά με βραδιές ποίησης και θεατρικών έργων , παιχνίδια, βόλτες, μίνι γκολφ και ταινίες στο σπίτι.

 

Είμαι Διευθύντρια και Ιδρύτρια και έχω οργανώσει … σχεδιάσει, δημιουργήσει  το δικό μου κολέγιο στο σπίτι: το  ATHENA AUTISTIC ARTIST COLLEGE. Αυτό το κολέγιο έχει σχεδιαστεί για την κόρη μου, για να της δώσει εμπειρίες σπουδών και να της διδάξει αλλά και να δουλέψει μαζί της μέσω των τεχνών, καθώς η Αθηνά είναι μια ταλαντούχος καλλιτέχνης. Είμαι επίσης πρέσβειρα των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Αυτή είναι η Μαρία Ηλίου! Ακολουθεί ένα από τα ποιήματα της στα αγγλικά ενώ εδώ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στους πίνακες της!

ATHENA

From the depth of history, the name
Athena echoes with meaning…
Wisdom of arts
Fountain of knowledge
Pure innocence and beauty
In my life, the gifted daughter
Athena resonates with life
Able to translate inner beauty
Onto canvas, a capable
Abstract artist
Pictures transfer images
Seen only in her mind
Transformed from brilliant
Smile, or heartbreakingly
Teary eyes
A gift in my life, another
Perspective, different yet
Powerful, touching the deepest parts
Of my heart and soul
Empathic, my entire body feels
Her emotions, penetrating inner layers
As the core of my being
Echoes with meaning
Constantly in my thoughts, simplistic
Yet sensitive conversations arise
From the connection that binds

MARIA ILIOU
© 2010 MARIA ILIOU

Πηγές:

http://www.disabledartistsguild.com

http://www.the-art-of-autism.com