M-Power Festival

Ένα φεστιβάλ για τη δύναμη, τα κίνητρα και το αύριο των καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 26 έως τις 29 Απριλίου με υπηρεσίες προσβασιμότητας από τη liminal.

Ένας νεαρός γυμνόστηθος άντρας με κοντή μοϊκάνα και τατουάζ έχει τυλίξει το σώμα του γύρω από έναν άλλον άντρα που τον κρατά ψηλά. Φορά δερμάτινη μαύρη βερμούδα και με πλάτη στον άλλον έχει τεντώσει το σώμα του με μια ελαφριά καμάρα στη μέση κοιτώντας τον φακό. Ο άντρας πίσω του έχει περάσει το αριστερό του χέρι γύρω από τη μέση του και το δεξί γύρω από τον λαιμό τού πρώτου άντρα, ενώ το πρόσωπό του είναι εντελώς κρυμμένο πίσω από την πλάτη εκείνου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: HUGO GLENDINNING

 

M, όπως Motivation (κίνητρο), όπως Movement (κίνηση). Power, όπως «δύναμη». Το M-POWER είναι ένα φεστιβάλ από καλλιτέχνες, με και χωρίς αναπηρία, που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο του σύγχρονου χορού, της περφόρμανς και της κίνησης και οι οποίοι δίνουν τον ιδανικό ορισμό στην έννοια της ενδυνάμωσης (empowerment).

Το M-POWER είναι ένα αεικίνητο φεστιβάλ, που καθιστά σαφές ότι οι έννοιες της αναπηρίας και της στατικότητας δεν σχετίζονται. Καλλιτέχνες με αναπηρία είναι οι πρωταγωνιστές σε τρεις παραστάσεις, μια ταινία, ένα διεθνές συνέδριο και μια σειρά από workshops που διοργανώνει η Στέγη με την υποστήριξη του Προγράμματος “Europe Beyond Access” (συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

 

Τι περιλαμβάνει

Το M-POWER μάς καλεί να δούμε και να ακούσουμε, μέσα σε ένα πυκνό τετραήμερο, λόγους και έργα ρηξικέλευθα σε επίπεδο αισθητικής και ηθικής, με καυστικό χιούμορ και δυναμικές ερμηνείες. Παραστάσεις για την απόλαυση της ζωής και την αποδοχή του εαυτού και των άλλων, όπως το “Solar” από την ελληνική ομάδα «Εν Δυνάμει» που έχει πολυετή πορεία· για τη ρωγμή και την ευθραυστότητα, όπως το “Ephemeral Body” από τη Βαλασία Συμεωνίδου, χορεύτρια και χορογράφο από τη Θεσσαλονίκη· για τη φροντίδα, την οικειότητα και την ανθεκτικότητα, όπως το βαριετέ Dan Daw Creative Projects presents “The Dan Daw Show” από τον εγκατεστημένο στη Βρετανία Αυστραλό Dan Daw.

Νεαρά κορίτσια και αγόρια με αναπηρία και χωρίς ποζάρουν χαμογελαστά πίσω από μια σκονισμένη τζαμαρία με μεταλλικούς σκελετούς στα παράθυρά της. Στο εσωτερικό της φαίνεται αμυδρά ο χώρος μιας κουζίνας με νεροχύτη, σκόρπιες κατσαρόλες και βάζα κι έναν απορροφοτήρα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΥΡΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

 

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η διακεκριμένη ταινία “Shadow” από τους διεθνούς φήμης Αυστραλούς Back to Back Theatre, με θέμα τον ακτιβισμό και τη συλλογική ευθύνη, ενώ θα λάβει χώρα και ένα συνέδριο με διεθνείς προσκεκλημένους -ανάμεσά τους και ο Χρίστος Παπαμιχαήλ-, που θα μιλήσουν για μια σειρά από πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους ανάπηρους καλλιτέχνες αλλά και όλους μας, ανεξαρτήτως αναπηρίας και ενασχόλησης με τις τέχνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων, με ελεύθερη συμμετοχή, βάσει αίτησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

26/4 16:00 μ.μ. Συνέδριο M-POWER: Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1 | 16:00-17:30
Η γένεση ενός καλλιτέχνη: Ευκαιρίες και προκλήσεις
ΣΥΖΗΤΗΣΗ 2 | 18:00-19:30
Πολιτιστικές Πολιτικές: Πραγματικότητες και Πρωτοβουλίες

26/4 20:30 μ.μ. Προβολή “Shadow” από το Back to Back Theatre: Με ελληνικούς υπέρτιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα. Η συζήτηση που ακολουθεί πραγματοποιείται με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

27/4 19:30 μ.μ., 28 και 29/4 17:30 μ.μ. Παράσταση “Ephemeral Body” της Βαλασία Συμεωνίδου: Με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη.

27/4 20:30 μ.μ., 28 και 29/4 18:30 μ.μ. Παράσταση “Solar” της ομάδας Εν Δυνάμει: Με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη και ελληνικούς υπέρτιτλους για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα.

28 και 29/4 20:30 μ.μ. Παράσταση “The Dan Daw Show” του Dan Daw Creative Projects: Με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη και ελληνικούς υπέρτιτλους με στοιεία SDH για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα.
28 και 29/4 19:30 μ.μ. Συνάντηση πριν από την παράσταση “Τhe Dan Daw Show” του Dan Daw Creative Projects: Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Η συνάντηση πριν την παράσταση (Pre-Show Access) είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από την παρακολούθησή της.

Στα εργαστήρια του φεστιβάλ M-POWER θα παρέχεται κατόπιν αιτήματος διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας παρέχονται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό liminal.

Κρατήσεις θέσεων ΑμεΑ: 213 017 8036 & [email protected]

 

Συντελεστές προσβασιμότητας

Ephemeral body
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαρία Θρασυβουλίδη
Ποιοτικός έλεγχος: Σταυρούλα Κουστένη, Άννα Μπάλαν, Άννα Μαρία Φώσκολου
Αφήγηση: Μαρία Θρασυβουλίδη

Solar
Σενάριο Ακουστικής Περιγραφής: Βανέσσα Καλπία
Ποιοτικός έλεγχος: Άννα Μπάλαν, Άννα Μαρία Φώσκολου
Αφήγηση: Λευτέρης Καταχανάς
Δημιουργία & Χειρισμός Υπερτίτλων για κωφά ή/και βαρήκοα άτομα: Γρηγόρης Σταθόπουλος
Μετάφραση Υπερτίτλων στα αγγλικά: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Λογισμικό Υπερτίτλων: Supertitles.gr

The Dan Daw Show
Pre-show access – Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Άντα Γαλάνη, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Μετάφραση Σεναρίου Ακουστικής Περιγραφής: Χρυσανθέμη Μιχάλη
Προσαρμογή Σεναρίου Ακουστικής Περιγραφής: Μαρία Θρασυβουλίδη
Ποιοτικός έλεγχος: Εύα Γκρίτζαλη, Μαρία Καπογιάννη, Άννα Μαρία Φώσκολου
Αφήγηση: Μαρία Θρασυβουλίδη
Ζωντανή μεταγλώττιση: Γιώργος Σκουφής (Dan), Χρήστος Θάνος (KrisX)

Τεχνική Υποστήριξη: Μάνος Γεωργακόπουλος, Χρήστος Αλούπης
Συντονισμός Υπηρεσιών: Χρίστος Παπαμιχαήλ, Μαρία Θρασυβουλίδη

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ ΕΔΩ.

 

Το M-POWER Festival πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος “Europe Beyond Access” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αδρές καμπύλες σε χρώμα βεραμάν δημιουργούν ένα ακανόνιστο κυκλικό σχήμα. Στα αριστερά του γραμμένο με μικρά μαύρα γράμματα είναι europe beyond access.                Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: σε μπλε φόντο κίτρινα αστέρια σχηματίζουν έναν κύκλο. Στα δεξιά είναι γραμμένο Co-funded by the European Union.