Liminal Open Days 5 στο Our Festival 9

Μη χάσετε το Liminal Open Days 5, ένα διήμερο εργαστήρι προσομοίωσης δραματικής σχολής από τη liminal στο πλαίσιο του Our Festival 9 στις 29 και 30 Ιουλίου!

Σε εσωτερικό χώρο, γύρω στα 10 άτομα είναι χωρισμένα σε ζευγάρια όρθια με τα μάτια κλειστά. Κάθε ζευγάρι στέκεται αντικριστά με τα χέρια πιασμένα και εκτεταμένα μπροστά στο ύψος των ώμων. Σε πρώτο πλάνο, μια νεαρή κοπέλα με κοντά καστανά μαλλιά και ήρεμη έκφραση, φορά μπορντώ πουκάμισο και είναι καθισμένη στο αμαξίδιό της. Στην επαφή με τα χέρια του ατόμου μπροστά της, ένα απαλό χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό της.

 

Τι είναι το Liminal Open Days 5

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Liminal Open Days – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής”, διοργανώνεται για μια ακόμη φορά στο πλαίσιο του Our Festival 9 και σας προσκαλεί να λάβετε μέρος!

Σε κλειστό χώρο, μια γυναίκα με κόκκινη κοντομάνικη μπλούζα και ξανθά μακριά μαλλιά έχει ανοιχτό το στόμα της σα να τραγουδά κάτι. Πίσω της νεαρά άτομα με χαρτιά στα χέρια μοιάζουν να τραγουδούν μαζί της.Μετά την επιτυχημένη έκβαση των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου 2023 στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

Το Liminal Open Days 5 αποτελεί ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για συμπεριληπτική ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που λειτουργεί ως προσομοίωση Δραματικής Σχολής. Μία ομάδα εκπαιδευτών πραγματοποιεί εργαστήρια και παρουσιάσεις καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές, δίνοντας μια πρώτη γεύση της φοίτησης σε μια δραματική σχολή και αίροντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι καλλιτέχνες στην εκπαίδευσή τους και στην πρόσβασή τους στον χώρο του θεάματος ως δημιουργοί.

 

Σε έναν κλειστό χώρο με κόκκινη μοκέτα και καθίσματα στο πίσω μέρος, μια ομάδα ατόμων δημιουργεί μία πλούσια σύνθεση σωμάτων σε διαφορετικά επίπεδα και στάσεις σώματος. Κοινό χαρακτηριστικό, η επαφή που διατηρούν με τα χέρια τους και η εύθυμη εκφραση στα πρόσωπά τους.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Liminal Open Days 5
📅 Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου από τις 11 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
📍 Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου,
Αντιγόνης και Δαναΐδων, 15232, Χαλάνδρι (Χάρτης)
Διάρκεια: 8 ώρες ημερησίως με διαλείμματα

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.

  • Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό προς όλους* ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών
  • Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί το προσωπικό κίνητρο του εκάστοτε υποψηφίου για συμμετοχή. 
  • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια είναι η ελληνική ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική Νοηματική γλώσσα και χειλεανάγνωση εφόσον ζητηθεί. 
  • Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία.  
  • Μετά την λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν κράτησης θέσης.

*Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να κατέχουν την έγγραφη συγκατάθεση του/της κηδεμόνα τους.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και το συνολικό πρόγραμμα του Our Festival 9 εδώ.