1ο Liminal Open Days

Προσομοίωση Δραματικής Σχολής – Θεατρικό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Με έμπνευση την φράση του Σαίξπηρ “Όλος ο κόσμος μια σκηνή”, η ομάδα της Liminal  διοργάνωσε το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Open Days στις 8 και 9 Απριλίου 2017. Μια “Pop Up” δραματική σχολή στήθηκε στους χώρους του Impact Hub Athens. Εκεί για 2 ημέρες, 30 συμμετέχοντες, μια ομάδα 20 εκπαιδευτών και 10 εθελοντών συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους.

Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια ιδέα από το πρόγραμμα σπουδών μιας δραματικής σχολής

Εργαστήρια & Εκπαιδευτές

  • Εισαγωγικό Μάθημα Γνωριμίας

Σ. Δαούτη, Χ. Θάνος, Ε. Μπουρλέσα, Δ. Σύρου, Β. Τουρκομένης

  • Εργαστήριο Playback Ψ

Λ. Γιώτης, Θ. Πορτοκάλογλου

  • Αυτοσχεδιασμός – Υποκριτική

Ζ. Ξανθοπούλου, Κ. Μπάρας, Σ. Δούβρης, Μ. Ζερβού

  • Κίνηση – Χορός

Α. Μητροπούλου, Σ. Σπύρου, Μ. Πετροχείλου, Ε. Τσιμπράγου

  • Θεωρία – Ανοιχτό Θέατρο – Προσβασιμότητα & Συμπερίληψη

Γ. Κακουδάκη, Χ. Παπαμιχαήλ

  • Μουσική

Γ. Φλουρή

  • Σκηνογραφία – Ενδυματολογία

Γ. Λυντζέρης

  • Ανοιχτή συζήτηση – Αξιολόγηση – RZ Berlin

Κ. Σαραντίδου, Χ. Παπαμιχαήλ, A. Smith

Το κλείσιμο του διημέρου πραγματοποιήθηκε με μια ομαδική αξιολόγηση. Προσκεκλημένος ήταν ο ηθοποιός Aaron Smith, μέλος του θεάτρου RambaZamba, που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία του από τον γερμανικό θίασο, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο-παρουσίασης που ετοίμασαν μέλη του RZ για το Open Days.

Η όλη εμπειρία έχει αποτυπωθεί και αξιολογηθεί με σκοπό να σχεδιαστούν περισσότερο ποιοτικά και συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο άμεσο μέλλον. Το υλικό από την αποτύπωση του διημέρου αποτελεί ήδη την βάση, πάνω στην οποία δημιουργείται ένας οδηγός για Συμπεριληπτική Θεατρική Εκπαίδευση.

Οι πολύτιμοι συνεργάτες της liminal, Ανδρονίκη Ξανθοπούλου και Γιώργος Στάθης, προσέφεραν διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα σε όλα τα μαθήματα για τους Κωφούς και βαρήκοους συμμετέχοντες. Καθοριστικό, επίσης, ρόλο για την επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξε η ομάδα των εθελοντών που πλαισίωσαν τα εργαστήρια. Ευχαριστούμε πολύ Κώστα, Θάλεια, Αφροδίτη, Λίνα, Ευαγγελία, Ντεάρτα, Ανδριάνα, Εύη, Έρη και Κατερίνα!

Ελπίδα μας, το διήμερο αυτό να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία και άλλων, περισσότερο προσβάσιμων και συμπεριληπτικών, εγχειρημάτων στον χώρο του θεάτρου αλλά και των τεχνών γενικότερα. Το τηλεοπτικό κανάλι TELEsur από την Λατινική Αμερική κάλυψε το γεγονός.

Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από το START-Create Cultural Change του ιδρύματος Robert Bosch, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας.

Περισσότερα για το Open Days: