Liminal Fantasia | Παίζω Παίζοντας

Θεατρικό Σεμινάριο με την Ζωή Ξανθοπούλου

για ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα. 

 

Κυριακή 3 Νοεμβρίου, 14:00 – 20:00. 

 

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος για μικτές ομάδες Liminal Fantasia σε προσκαλούμε να λάβεις μέρος σε ένα θεατρικό σεμινάριο με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Ζωή Ξανθοπούλου

Τι σημαίνει “παίζω” στο θέατρο; 

Πώς παίζω και πώς ξεκινώ να παίζω; 

Υπάρχουν κανόνες; 

Πώς ένας ηθοποιός θα αξιοποιήσει τα προσωπικά του στοιχεία; Πως θα τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει και να ερμηνεύσει τον ρόλο του;

Σε αυτό το σεμινάριο θα απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα και σε άλλα πολλά που θα προκύψουν δουλεύοντας με αυτοσχεδιασμούς, κείμενα και ασκήσεις έκφρασης!

 

 

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:

  • Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
  • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.
  • Η μεθοδολογία, το περιεχόμενο και ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι προσβάσιμα σε ανάπηρους συμμετέχοντες. 
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την υποβολή αιτήσεων
  • Θα χρειαστείτε άνετα και ζεστά ρούχα
  • Το σεμινάριο πραγματοποιείται χωρίς παπούτσια

 

Εισηγήτρια: Ζωή Ξανθοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 14 άτομα 

Τοποθεσία: Ο Χώρος, Πλατεία Θεάτρου 6, Αθήνα, 105 52 (ΧΑΡΤΗΣ)

 

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ (https://bit.ly/2MTIWu6)  

 

Κόστος συμμετοχής:

  • 40 ευρώ 
  • 30 ευρώ για ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και 65+. 

Κράτηση θέσης με κατάθεση προκαταβολής 15 ευρώ έως 31 Οκτωβρίου. 

Τραπεζικός λογαριασμός (Τράπεζα Πειραιώς): 

IBAN: GR3801717430006743142441297 

Δικαιούχος: LIMINAL – ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

 

Facebook event ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 

[email protected], 6993076378.

 

Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου

 

Ζωή Ξανθοπούλου – Βιογραφικό Σημείωμα

Σκηνοθέτης – Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες στο ΤΕΙ Αθηνών, Σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου και υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και έχει μεταπτυχιακό σε “Παραγωγή Βίντεο, Οπτικοακουστικά Μέσα και Κινούμενα Γραφικά” απο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών)

Έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται κυρίως στο θέατρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. 

Πρόσφατα σκηνοθέτησε στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση  “Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα” βασισμένη σε κείμενα του Μάριου Χάκκα.

Το 2016 σκηνοθέτησε τον “Υπηρέτη δύο αφεντάδων” του Γκολντόνι για το Εθνικό Θέατρο Κωφών της Γερμανίας και τον Οκτώβριο του ’17 το έργο της “Nach der Party” στο φεστιβάλ DeGeth στο Μόναχο. Τον Φεβρουάριο του ’18 σκηνοθέτησε στη LIPA στο Λίβερπουλ το project FREE MEDIA σε συνεργασία με φοιτητές της Ακαδημίας και τον Μάρτιο του ’19 σκηνοθέτησε την performance U(you) for Utopia για τον SYN festival στο Εδιμβούργο βασισμένο σε δικό της κείμενο

Η πιο πρόσφατη εμφάνισή της ως ηθοποιός είναι στο “MAIDen” του Γιώργου Νικολαϊδη που έκανε πρεμιέρα στο SYN festival στο Εδιμβούργο και συνέχισε στο θέατρο 104 στην Αθήνα, σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Βαρκελώνη.

Ως σκηνοθέτης έχει ασχοληθεί περισσότερο με κλασικά έργα όπως το «Λεωφορείο ο Πόθος» πάνω στο οποίο έστησε την παράσταση «Blanching», «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα (θέατρο Eliart), τους “Βρικόλακες” του Ίψεν (studio Μαυρομιχάλη) τον «Δον Ζουάν» σε διασκευή της Μαρίας Τσιμά (Beton 7), “Το αταίριαστο ζευγάρι” του Νιλ Σάιμον (θέατρο Αλκμήνη) κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει κι έργα νέων ελλήνων συγγραφέων (“Η λίμνη” και “Η Απελευθέρωση” του Δημήτρη Τσεκούρα, “Τα ψέμματα και τα μάτια” του Μιχάλη Σπέγγου κ.α.) καθώς και μουσικές παραστάσεις και performance πάνω σε δικά της κείμενα (“B Circulous”, “Όλιβ, ένας έρωτας παρολίγον κομικ-ός” – σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τσεκούρα και την Αννίτα Καπουσίζη, “Συνήθως” – βασισμένο σε κείμενο της Γεωργίας Δρακάκη κ.α.)

Ως ηθοποιός έχει παίξει στους «Ήρωες» της Ε. Γκασούκα (Μικρό Παλλάς), στο “Κόντρα στη δημοκρατία” του Εστέβα Σολέρ (σκην. Μ. Παλίλης – θέατρο Επι Κολωνώ), στις «Διαδρομές Υψηλού κινδύνου» του Ι. Γκαρσία (σκην. Μιχάλη Παλίλης – θέατρο 104 και Nau Ivanow στη Βαρκελώνη), στο «Μελάνι» του Μπάμπη Γαλιατσάτου (104), στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (σκην. Κ. Ντέλλας – Φεστιβάλ Αθηνών), στον “Ματωμένο Γάμο” (σκην. Κ. Ντέλλας – θέατρο Από Μηχανής) κ.α.

Έχει διδακτική εμπειρία με σεμινάρια στη Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), στο SYN Festival – Edinburgh, στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, στο Θέατρο των Αλλαγών, στο Life ‘n’ Art Theater, στο Arnani studio, στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Liminal. Επίσης, συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου τράπεζας Πειραιαώς) κι έχει διδάξει σε θεατρικά εργαστήρια και ομάδες.