με την Μυρτώ Πετροχείλου, για ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα!

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 12:00 – 16:00. 

Στο πλαίσιο του πολυθεματικού εκπαιδευτικού προγράμματος για μικτές ομάδες Liminal Fantasia σε προσκαλούμε να λάβεις μέρος σε ένα εργαστήριο κίνησης με την Μυρτώ Πετροχείλου!

Αυτό το εργαστήριο διερευνά το θεματικό «σώμα – αντικείμενο – χώρος» και στοχεύει στην ανάπτυξη του λεξιλογίου προσωπικής κίνησης, αφιερώνοντας το χρόνο σε αυτό που μπορεί να δημιουργηθεί από την αλληλεπίδραση μεταξύ σώματος και αντικειμένου.

Η εξερεύνηση και ο πειραματισμός αποτελούν τον πυρήνα όλων των ασκήσεων, που σκοπό έχουν να διευρύνουν το δυναμικό κίνησης του σώματος και το δημιουργικό δυναμικό του νου. Κάθε ομάδα ασκήσεων φέρνει μια προσέγγιση που επηρεάζεται και εμπνέεται από την κινησιολογική έρευνα που συνδυάζει και αξιοποιεί επιλεγμένα εργαλεία από το χορό, τη χορογραφία και το τσίρκο. 

 

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:

  • Το σεμινάριο είναι ανοιχτό προς όλους ανεξαρτήτως κοινωνικών, ηλικιακών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών.
  • Η γλώσσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ ή/και υπηρεσία χειλεανάγνωσης.
  • Η μεθοδολογία, το περιεχόμενο και ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι προσβάσιμα σε ανάπηρους συμμετέχοντες. 
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την υποβολή αιτήσεων
  • Θα χρειαστείτε άνετα και ζεστά ρούχα
  • Το σεμινάριο πραγματοποιείται χωρίς παπούτσια
  • Υπάρχει η δυνατότητα λήψης υποτροφίας για συμμετοχή, χάρη στην οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Εισηγήτρια: Μυρτώ Πετροχείλου, Χορεύτρια, Ακροβάτης

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα 

Τοποθεσία: Ο Χώρος, Πλατεία Θεάτρου 6, Αθήνα, 105 52 (ΧΑΡΤΗΣ)

Δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ 

 

Κόστος συμμετοχής:

  • 35 ευρώ 
  • 25 ευρώ για ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και 65+. 

 

Facebook event ΕΔΩ

 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 

access.liminal@gmail.com, 6993076378.

 

Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου – Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

 

Μυρτώ Πετροχείλου – Βιογραφικό Σημείωμα

Χορεύτρια – Ακροβάτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του National Center for Circus Arts, (Degree in Circus Arts) του City University of London (ΜΑ Cultural Policy & Management) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ραλλού Μάνου

Παράλληλα με την εργασία της, τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται με το κοινωνικό τσίρκο.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση στα πλαίσια του Social Circus International Training Program – Cirque du Soleil (Cirque du Monde), δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προσεγγίζοντας το κοινωνικό τσίρκο ως ένα μέσο εκπαιδευτικής κοινωνικής παρέμβασης προς την ενίσχυση των σε κίνδυνο νέων.

Υποστηρίζοντας τη συνεργασία, αλληλοσυμπλήρωση και συνδημιουργία στις Τέχνες, η πλατφόρμα της Liminal και ο συλλογικός της χαρακτήρας  έρχεται να συνδυάσει στόχους και φιλοδοξίες προς μια πιο συμμετοχική πολιτιστική καθημερινότητα.

 

Pin It on Pinterest