Εξοικείωση ατόμων με οπτική αναπηρία με την τέχνη της φωτογραφίας

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλικ-able Project απευθύνεται σε άτομα με οπτική αναπηρία και σε επαγγελματίες φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν νέα μονοπάτια της τέχνης της φωτογραφίας.

 Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 και περιλαμβάνει ένα τετραήμερο εργαστήριο, 10 φωτογραφικές συναντήσεις και μια έκθεση φωτογραφίας.

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν

  • η εξοικείωση και η εκπαίδευση ατόμων με οπτική αναπηρία πάνω σε τεχνικές φωτογραφίας και η ενδυνάμωση τους με δεξιότητες που ενισχύουν τα εκφραστικά τους μέσα
  • η εκπαίδευση επαγγελματιών φωτογράφων πάνω στην προσαρμοσμένη μεθοδολογία εκμάθησης φωτογραφίας που καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της παραπάνω ομάδας και διεύρυνση-εμπλουτισμός του κοινού στο οποίο απευθύνονται
  • η καταγραφή και η απόκτηση τεχνογνωσίας συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για την τέχνη της φωτογραφίας
  • η ενημέρωση της καλλιτεχνικής κοινότητας πάνω σε θέματα που αφορούν την συμπερίληψη στον πολιτισμό
  • η επαφή και η ενεργή συμμετοχή ατόμων με οπτική αναπηρία στην πολιτιστική και καλλιτεχνική πραγματικότητα

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις φάσεις και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

 

Φάση 1 / 8-11 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 15:00-21:00

Train the trainer: Εκπαίδευση επαγγελματιών φωτογράφων πάνω σε τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας της τέχνης της φωτογραφίας σε άτομα με οπτική αναπηρία.  

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 15:00-21:00 | Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου, 13:00- 19:00 

Hands on training: Εργαστήριο φωτογραφίας για επαγγελματίες φωτογράφους και άτομα με οπτική αναπηρία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Γλώσσες διεξαγωγής: Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά εάν ζητηθεί.

Τοποθεσίες: Ο Χώρος”, Πλατεία Θεάτρου 6 (Χάρτης), Αθήνα | Υπαίθριοι χώροι στο κέντρο της Αθήνας

Εισηγητές: Partha Bhowmick, Rashmi Bhowmic.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου.

  • Ηλεκτρονικά: goo.gl/hEczN9
  • Τηλεφωνικά: 6974182293

Μεταβείτε στο Facebook event.

 

Φάση 2 / Δεκέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δέκα φωτογραφικές συναντήσεις για την ομάδα συμμετεχόντων που δημιουργήθηκε στην 1η Φάση. Οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν επίσης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υπό την καθοδήγηση των επαγγελματιών φωτογράφων.

Φάση 3 / Μάιος 2019 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ “Κλικ-able Project”

Έκθεση φωτογραφιών, αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών συναντήσεων. Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη σε επισκέπτες  με οπτική αναπηρία.

 

 

Το Κλικ-able Project πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ινδικό οργανισμό “Beyond Sight Foundation” στο πλαίσιο του δεκαετούς εκπαιδευτικού του προγράμματος Blind With CameraΤο Beyond Sight Foundation έχει ως στόχο την προώθηση της συμμετοχής ανθρώπων με προβλήματα όρασης στις τέχνες και τον πολιτισμό, σε συνάφεια με το Άρθρο 30 της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία (UNCRPD). Το Blind With Camera είναι ένα μοναδικό στο είδος του εγχείρημα για τα δεδομένα της Ινδίας και όχι μόνο.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.blindwithcamera.org

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

 

H ομάδα Εμείς με τον Χώρο συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ΠΟΛΗ² στο πλαίσιο της δράσης Κατάστημα στο κέντρο-περιοχή παρέμβασης Πλατεία Θεάτρου.

H δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Pin It on Pinterest