Η liminal στο 1ο NEVRONAS Festival!

Η liminal θα δώσει το παρόν με πλήθος δράσεων στο 1ο NEVRONAS FESTival!

Η αφίσα του πρώτου Nevronas Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι σε αποχρώσεις του πράσινου και του μωβ. Με λευκά γράμματα στο κάτω μέρος υπάρχει ο υπότιτλος Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Τεχνών.

Το πρώτο Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης στην Αθήνα, το NEVRONAS FESTival, είναι γεγονός!

Παρασκευή 28, Σάββατο 29, και Κυριακή 30 Οκτωβρίου του 2022 η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συμπράττει μαζί με τον Νευρώνα και φιλοξενεί το Nevronas FESTival!

Τρεις μέρες πλαισιωμένες από θέατρο, μουσική, χορό, εκθέσεις, κινηματογράφο, εργαστήρια, ομιλίες και πολλές παράλληλες δράσεις, με στόχο να είμαστε όλοι εκεί, ανάπηροι και μη, για να δούμε, ακούσουμε, κουβεντιάσουμε πώς οι άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία συνυπάρχουμε στις τέχνες και τον πολιτισμό.

 

Η liminal στηρίζει το Φεστιβάλ με:

  • την παρουσίαση της ψηφιακής έκθεσης φωτογραφίας με συμμετοχική ακουστική περιγραφή “Kλίκable_a new perspective” που προέκυψε από το συμπεριληπτικό εργαστήρι φωτογραφίας του Κλικable Project. Η τέχνη της φωτογραφίας, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της όρασης, μπλέκεται με άλλες αισθήσεις όπως την ακοή, την αφή, την όσφρηση. Η φωτογραφία επαναπροσδιορίζεται μέσα από μια νέα οπτική και ανοίγει καινούργιους δρόμους δημιουργίας και αντίληψης.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 15:00-23:00, Σάββατο και Κυριακή 29-30 Οκτωβρίου στις 10.00 – 23.00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – 1ος όροφος Innovathens

  • Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Ελισάβετ Κατσαράκη στην “Αφήγηση Παραμυθιών” με τις Θεοδώρα Σιάρκου, Αναστασία Μακρή και Χριστίνα Τούμπα και την επιμέλεια της Γιώτας Ευσταθίου. Θα δούμε και θα ακούσουμε ανάπηρους και μη ανάπηρους ηθοποιούς, να αφηγούνται παραμύθια σε παιδιά και νήπια. Μερικά από αυτά θα αφορούν την αναπηρία και μερικά άλλα θα είναι κλασικά.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 13:00-14:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Μιλτιάδης Έβερτ

  • Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου σε μια παράσταση μία παράσταση Stand up Science! των Science Reactors. Οι επιστήμονες διαθέτουν χιούμορ; Μπορούμε να κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα με χαμόγελο; Πώς θα συμβάλουμε στην εξωστρέφεια της επιστήμης; Η ομάδα των Science Reactors δίνει τις δικές της απαντήσεις επί σκηνής!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 19:30-20:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Μιλτιάδης Έβερτ

  • Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου στο Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα “O Καραγκιόζης Τραγουδιστής”. Στο σαράι γίνεται γιορτή για τα γενέθλια της Βεζυροπούλας και έχουν καλέσει τραγουδιστές. Ο Καραγκιόζης προσπαθεί να μπει στη γιορτή συνθέτοντας τα δικά του πρωτότυπα τραγούδια! Θα τα καταφέρει να τον καλέσουν;

Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 17:00-18:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Μιλτιάδης Έβερτ

  • Υπερτιτλισμό για Κ/κωφά και βαρήκοα άτομα από τον Γρηγόρη Σταθόπουλο στη θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κωφών “Τρελά Χρώματα” “Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας” της σπουδαίας ακτιβίστριας και βραβευμένης συγγραφέως Αρουντάτι Ρόϊ. Στην παράσταση πραγματοποιείται ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν την ομορφιά της πολύμορφης και πολύπλοκης ινδικής κουλτούρας.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 20:30-21:30
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Μιλτιάδης Έβερτ

 


Χρήσιμες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων:

– Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»
– Δεξαμενές Καθαρισμού
– Άνω Αυλή
– INNOVATHENS

Είσοδοι από τις οδούς Ιάκχου, Περσεφόνης και Πειραιώς.

Πρόσβαση με:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»
Λεωφορεία: 035, 049, 227, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

Κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και τις δράσεις του εδώ.