Μπες στην Ομάδα Ελέγχου Ποιότητας της liminal

Η liminal διοργανώνει ένα εισαγωγικό εργαστήριο για άτομα με οπτική αναπηρία στις Υπηρεσίες Προσβασιμότητας.

Ένα κολλάζ σκίτσων και φωτογραφιών πάνω σε ροζ φόντο στο πάνω μέρος και ασπρόμαυρο ριγέ στο κάτω μέρος συνθέτουν την αφίσα του εργαστηρίου της liminal. Πάνω αριστερά, το σκίτσο του δείκτη ενός χεριού δείχνει προς ένα απόκομμα εφημερίδας πάνω στο οποίο είναι γραμμένο "Κάλεσμα συμμετοχής για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ομάδα Ελέγχου Ποιότητας των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας της liminal. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου". Πάνω δεξιά, το logo της liminal. Στη μέση και δεξιά, ένα ζευγάρι ασπρόμαυρων χεριών σε φωτογραφία κρατά μπλε μεγάλα ακουστικά καθώς κίτρινες αστραπές σκίζουν την εικόνα. Ανάμεσα από τα ακουστικά, ένα ανοιχτό στόμα με κόκκινα χείλη είναι έτοιμο να μιλήσει σε ένα μικρόφωνο μπροστά του σε έντονο πράσινο χρώμα. Λίγο πιο πίσω, ένα ακόμη στόμα από ασπρόμαυρη φωτογραφία μοιάζει επίσης να μιλά. Το κίτρινο απόκομμα ενός εισιτηρίου στο βάθος και κάτω ξεχωρίζει πάνω στο ριγέ ασπρόμαυρο φόντο.

Αν σε ενδιαφέρουν οι τέχνες και ο πολιτισμός και θα ήθελες όλο και περισσότερα έργα να γίνουν προσβάσιμα στο κοινό, μπορείς να υποστηρίξεις το έργο μας στην προετοιμασία των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας για άτομα με οπτική αναπηρία. 

Η προετοιμασία προσβάσιμου υλικού από την ομάδα της liminal εμπλέκει σταθερά στην διαδικασία της άτομα με αναπηρία για την αξιολόγηση του έργου πριν αυτό διατεθεί στο ευρύ κοινό. Τα άτομα αυτά απαρτίζουν την Ομάδα Ελέγχου Ποιότητας η οποία:

  • ελέγχει τα κείμενα της Ακουστικής Περιγραφής
  • εξετάζει τη ροή των Απτικών Ξεναγήσεων
  • συμβουλεύει την ομάδα μας για τους τρόπους προσβασιμοποίησης
  • προσφέρει ιδέες και συμμετέχει δημιουργικά στην παραγωγή προσβάσιμου υλικού
  • συμβάλλει στην επικοινωνία των δράσεων προς ενδιαφερόμενα μέρη

Κάλεσμα συμμετοχής στο εργαστήριο

Αν θα ήθελες κι εσύ να γίνεις μέλος αυτής της ομάδας, η liminal σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στο ανοιχτό εισαγωγικό εργαστήριο της Ομάδας Ελέγχου Ποιότητας, όπου θα εξετάσουμε μαζί τον τρόπο που λειτουργεί η ακουστική περιγραφή, τις πληροφορίες που είναι απαραίτητο να πάρουμε από ένα καλλιτεχνικό έργο, τη διαδικασία προετοιμασίας των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας καθώς και τους τρόπους που αξιολογούμε την προσβασιμότητα ενός έργου. 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα με οπτική αναπηρία που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικά με τον έλεγχο ποιότητας των υπηρεσιών προσβασιμότητας καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται είτε ζωντανά είτε ψηφιακά ή στις οθόνες. Η συμμετοχή στην Ομάδα είναι εθελοντική και προβλέπονται ανταποδοτικά οφέλη από τον οργανισμό όπως: προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, δωροκάρτες, δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, κ.λ.π.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Ελέγχου Ποιότητας των Υπηρεσιών Προσβασιμότητας της liminal.

Πότε: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, 11:00 – 14:00
Πού: Ο Χώρος, Πλατεία Θεάτρου 6, 10552, Αθήνα
Πώς: Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ στην ακόλουθη φόρμα έως 10 Φεβρουαρίου. ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία.
Περισσότερες πληροφορίες στο 6933037600 Δευτέρα – Παρασκευή, 10-16:00 μ.μ.