Από γενιά σε γενιά με διερμηνεία στην ΕΝΓ και ΥΚΒ

Η liminal στηρίζει την δράση της ΑΜΚΕ Πλέγμα δημιουργώντας Υπότιτλους για άτομα με ακουστική αναπηρία και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για τα βίντεο της σειράς “Από γενιά σε γενιά”.

 

Σε εικονογραφημένο σκίτσο που θυμίζει παιδική ζωγραφιά, δύο μικρά ζωάκια και ένα αγόρι με πράσινη μπλούζα και μπλε παντελόνι στέκουν στην άκρη ενός χωραφιού. Πάνω από το αγόρι σε ένα συννεφάκι κόμιξ είναι γραμμένο "θα με μαρτυρήσουν". Πίσω του στο νυχτερινό τοπίο, άσπρα μικρά σπιτάκια καλύπτουν μια πλαγιά, και αριστερά πλήθος ανθρώπων βρίσκονται στη σκοτεινή παραλία καθώς ένα πειρατικό καράβι βγαίνει στη στεριά. Η πανσέληνος και τα αστέρια ξεχωρίζουν στον μαύρο ουρανό.

 

To διαγενεακό πρόγραμμα προφορικής ιστορίας “Από γενιά σε γενιά” αποσκοπεί να φέρει σε επαφή παιδιά από 5 έως 8 ετών με άτομα 3ης ηλικίας.

Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν ιστορίες των παπούδων και των γιαγιάδων τους, και εξοικειώνονται με τις τεχνικές της συνέντευξης πάνω στα θέματα που διερευνά η δράση (καθημερινή ζωή, τα παιχνίδια που έπαιζαν όταν ήταν μικροί και τα παραμύθια που άκουγαν από τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες).

Στη συνέχεια, αφού ακούσουν τις ιστορίες τους, τα παιδιά δημιουργούν εικαστικά έργα, τα οποία αποτελούν την πρώτη ύλη για την δημιουργία των video animation της σειράς “Από γενιά σε γενιά” που μπορείτε να απολαύσετε εδώ. Επιπλέον, μπορείτε να στηρίξετε τη βιωσιμότητα της δράσης δίνοντας την ψήφο σας εδώ μέχρι τις 29 Μαΐου 2022.

Τα video animation που είναι ελεύθερα προς θέαση διαθέτουν αγγλικούς υπότιτλους, ενδογλωσσικούς υπότιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (SDH) και ταυτόχρονη διερμηνεία νοηματικής γλώσσας (ΕΝΓ).

Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί στα εξής νησιά: Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Νάξο, Μύκονο, Σκιάθο, Σκόπελο, Ρόδος, Κάρπαθος, Κέρκυρα και Ζάκυνθο ενώ έχει υλοποιηθεί και στο Λίβανο.

 


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία/Art Director: Μαργαρίτα Γερογιάννη
Animation: Nephew design studio
Πρωτότυπη Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Ιστορική Επιμέλεια: Κυριακή Φωτιάδου
Προσβασιμότητα: Liminal Access
Υπότιτλοι ΥΚΒ: Κερασία Μιχαλοπούλου
Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
Μαγνητοσκόπηση – Ένθεση Ε.Ν.Γ.: Δήμητρα Τριανταφύλλου
Συντονισμός: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Αγγλικοί Υπότιτλοι: Atlas
Ηχοληψία / Μίξη / Mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης / Music Row Studio
Εκτέλεση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Γερανάκης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Πλέγμα

Φωνές Αφηγήσεων: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Μιχάλης Γιγιντής, Δημήτρης Δρόσσος, Ιωάννα Μιχαλά, Λίλα Μπακλέση, Γιώργος Παπαπαύλου, Στέλλα Ράπτη, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.