The Second Woman με διερμηνεία στη Νοηματική

Μια γυναίκα. 100 άντρες. 24 ώρες. Ένας πρωτόγνωρος θεατρικός μαραθώνιος, μανιφέστο για τις σχέσεις ή η πιο εθιστική παράσταση της ζωής σας; Η ελληνική εκδοχή της παράστασης που κράτησε άγρυπνες τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τη Βαρκελώνη έρχεται στη Στέγη.

The Second Woman: Στις 5 Οκτωβρίου, η Στέγη ανοίγει τη νέα σεζόν με μία παράσταση έξω από τα συμβατικά όρια της θεατρικής εμπειρίας και η liminal θα είναι εκεί προσφέροντας στο κοινό διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το πρόσωπο μιας γυναίκας με ξανθά μαλλιά καρέ και κόκκινα χείλη είναι ελαφρώς γυρισμένο προς τα εμάς και μας κοιτάει. Το βλέμμα της είναι σταθερό και τα μάτια της μαρτυρούν μια ελαφριά κούραση. Φούξια φωτισμοί δίνουν στα χαρακτηριστικά της μια κοκκινωπή απόχρωση.

The Second Woman – Nat Randall & Anna Breckon

Mία μονάχα επαγγελματίας ηθοποιός: η Στεφανία Γουλιώτη. Παίζει την ίδια σκηνή 100 φορές, επί 24 ώρες. Παρτενέρ της: εκατό άνδρες ή μη δυαδικά και κουίρ άτομα, διαφορετικής ηλικίας, ιθαγένειας και επαγγέλματος. Δεν είναι απαραίτητα ηθοποιοί και δεν έχει προηγηθεί καμία πρόβα.

Ένας μαραθώνιος αντοχής, τόσο για την κύρια ερμηνεύτρια όσο και για το κοινό, ένα πρωτόγνωρο μανιφέστο για τον ρόλο των φύλων και την ευαίσθητη δυναμική των σχέσεων και μια εμπειρία ζωντανού κινηματογράφου, το “The Second Woman” είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο θεατρικό, κοινωνιολογικό και ψυχολογικό πείραμα, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Nat Randall και της Anna Breckon, δύο ανερχόμενων Αυστραλών δημιουργών, που δείχνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα δουλειά τους.

Οι μηχανισμοί της έμφυλης εξουσίας και των ανδρικών προνομίων παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας, ενώ ένα επιτελείο κινηματογραφιστών, που τα μέλη του αυτοπροσδιορίζονται θηλυκότητες και μη δυαδικά άτομα, καταγράφει και προβάλλει στην οθόνη του σκηνικού τα κοντινά πλάνα κάθε συνάντησης.

Μείνετε για 24 λεπτά ή για 24 ώρες, μπείτε μία φορά ή επιστρέψτε. Κάθε συνάντηση –τρυφερή ή βίαιη, αστεία ή συγκινητική– είναι μια εμπειρία.

Προσβασιμότητα

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από τις 20:00 έως τις 22:00, η παράσταση The Second Woman θα παρουσιαστεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.
👉 Για κρατήσεις εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο [email protected] ή καλέστε στο 2130178036.

Η φωτογραφία μιας γυναίκας με ξανθά μαλλιά καρέ σε πολλές κόπιες που καλύπτουν εν μέρει η μία την άλλη δημιουργεί πολλαπλά πορτραίτα που σε συνδυασμό με τον έντονο φούξια φωτισμό και τη θολή ποιότητα της τελικής εικόνας μοιάζει σα να είναι κομμάτι όνειροφαντασίας.
📷 Πηνελόπη Γερασίμου

Συντελεστές

The Second Woman
Δημιουργοί: Nat Randall & Anna Breckon
Κείμενο και Σκηνοθεσία: Anna Breckon & Nat Randall
Σκηνοθεσία Βίντεο: EO Gill & Anna Breckon
Συν-σχεδιασμός Φωτισμών: Amber Silk & Lauren Woodhead
Σχεδιασμός Ήχου: Nina Buchanan
Σκηνικά: FUTURE METHOD STUDIO
Αρχικός Σχεδιασμός Κομμώσεων και Μακιγιάζ: Sophie Roberts
Παραγωγός & Διευθύντρια Περιοδείας: Jenny Vila – La Mecànica
Συντονισμός casting: Ready 2 Cast
Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη
Συμμετέχουν 100 άτομα που έχουν επιλεγεί μετά από διαδικτυακό ανοιχτό κάλεσμα
Διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
Παραγωγή για την Ελλάδα: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


⚠ Σημείωση

Η παράσταση θα βιντεοσκοπηθεί και καθ’ όλη τη διάρκειά της ενώ ενδέχεται να ληφθούν πλάνα και από τους χώρους της Στέγης.
H Στέγη θα επεξεργαστεί το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό για να αποτυπώσει τη συνολική εμπειρία των συντελεστών και των θεατών ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει αυτό δημόσια κατά τη κρίση της από μέσα επιλογής της όπως από τον διαδικτυακό τόπο, το κανάλι και τις ψηφιακές πλατφόρμες του Ιδρύματος Ωνάση για όλο το διάστημα λειτουργίας τους.
Με την αγορά εισιτήριου, οι κάτοχοι συναινούν στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφισή τους για τον σκοπό που αναφέρεται εδώ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.