Γνωριμία με τα μέλη του LAF vol.4 -και τελευταίο!
H ομάδα του Liminal Access Force
μας συστήνεται!
Τα μέλη του LAF μας αποκαλύπτουν πώς έφτασαν ως εδώ, τι φέρνουν στις βαλίτσες τους και τι σημαντικό παίρνουν μαζί τους από αυτό το ταξίδι. Ας γνωρίσουμε σήμερα την Πολίνα Μανωλιά, την Βίκη Χρηστάκη και τη Λήδα Τσενέ!
Τι σε έφερε στο Liminal Access Force;
Πολίνα: Τόσο κατά τις σπουδές μου όσο και στην επαγγελματική μου ενασχόληση με τον Τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης παρατηρώ την απουσία των εννοιών Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα. Θέλοντας να εκπαιδευτώ στο συγκεκριμένο αντικείμενο, που θεωρώ ότι οφείλει να είναι αναπόσπαστο, αν όχι αυτονόητο, σκέλος οποιουδήποτε τομέα και ιδιαίτερα του Πολιτισμού, ήρθα για να μάθω και να παρατηρήσω τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε μια διεπιστημονική και μικτή ομάδα.
Βίκη: Εργάζομαι σε ένα Μουσείο. Για μένα το μουσεία είναι χώροι μαγικοί. Χώροι που προσφέρουν χαρά, έμπνευση και ηρεμία. Σε μια εποχή που τα μουσεία επαναπροσδιορίζουν τον κοινωνικό τους ρόλο, ήρθα στο Liminal Access Force για να μάθω τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Μουσεία να προασπίσουν το δικαίωμα όλων στον πολιτισμό.
Λήδα: Μια πρόσκληση του Χρίστου Παπαμιχαήλ, ιδρυτή της liminal, να σχεδιάσουμε μαζί αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η αγωνία μου να ζήσουν οι μελλοντικές γενιές σε έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο, φέρνοντας ίση εκπροσώπηση στη διαδικασία του σχεδιασμού όλων των δραστηριοτήτων, αλλά και η προσδοκία μου μου να δω εν τη γενέσει της μια όμορφη πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της κοινωνίας μας προς το καλύτερο.
Τι φέρνεις στην ομάδα;
Πολίνα: Πέραν των ακαδημαϊκών γνώσεων και δεξιοτήτων Πολιτιστικής Διαχείρισης, ευελπιστώ: ιδέες, σκέψεις, οργάνωση, καλή διάθεση, όρεξη και (αμφίβολο) χιούμορ.
Βίκη: Τη δημιουργικότητα μου. Ό λ η.
Λήδα: Την αγάπη μου για τον πολιτισμό και την εμπειρία μου στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στη διαχείριση ομάδων.Νομίζω ότι φέρνω ακόμα την ακαδημαϊκή μου ματιά, την αυστηρότητά μου στην τήρηση των deadlines και της στοχοθεσίας, αλλά και τον ενθουσιασμό μου για τη μαθησιακή διαδικασία, σε ρόλο όχι μόνο εκπαιδευτή, αλλά και εκπαιδευόμενου.
Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή για σένα στο πρόγραμμα ως τώρα;
Πολίνα: Ανάμεσα στις πολυάριθμες σημαντικές, για εμένα, στιγμές, θα ξεχώριζα την αρχή της επικοινωνίας μας με κάποιους από τους συμμετέχοντες παράλληλα με το πρόγραμμα, ως έκφραση επιθυμίας για περαιτέρω συνεργασία αλλά και για την ανάπτυξη της φιλικής μας σχέσης.
Βίκη: Η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι με κάποιους/ες από την ομάδα ο διάλογος είναι αυθόρμητος και ουσιαστικός.
Λήδα: Θα πω δύο που όμως είναι αλληλένδετες. Η διαδικασία της επιλογής των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα του LAF και η παρατήρηση της πορείας τους από τότε μέχρι σήμερα. Πώς δηλαδή, τα βιογραφικά έγιναν συνεντεύξεις, οι συνεντεύξεις συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευόμενοι ομάδα και συνοδοιπόροι.
Η ομάδα του Liminal Access Force διοργανώνει για πρώτη χρονιά το Synama Festival και προσκαλεί καλλιτέχνες και δημιουργούς να υποβάλουν τις προτάσεις τους ως τις 25 Απριλίου 2021 εδώ!
O δεύτερος κύκλος του Liminal Access Force υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση