8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών: 17-26 Σεπτεμβρίου

Η αφίσα του Μύλου Παραστατικών Τεχνών 8. Ο αριθμός 8 σε λευκό διαλύεται στο κάτω μέρος του σε μία χρωματική μίξη μπλε και μωβ αποχρώσεων. Στο κάτω μέρος ο υπότιλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ, 3 πόλεις 1 πολιτισμός.

 

Η liminal για δεύτερη χρονιά στο ΜΠαρΤ

Γιορτή για τη Λάρισα, τον πολιτισμό και τις τέχνες αποτελεί και φέτος ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών (ΜΠαρΤ), το φεστιβάλ που αγκαλιάστηκε από την πόλη, έγινε θεσμός και διοργανώνεται για 8η συνεχόμενη χρονιά. Γιορτή όμως αποτελεί φέτος και για τη Θεσσαλία, καθώς τρία Θεσσαλικά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βόλου, Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων, και ΜΠαρΤ) δικτυώνονται και συνεργάζονται με κοινή θεματική τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ, κοινό προγραμματισμό και κοινό στόχο: τη δυναμική αναζήτηση απαντήσεων στις προκλήσεις και τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID-19 τόσο στις σύγχρονες κοινωνίες όσο και στο χώρο της τέχνης.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά, κυρίως στους χώρους του βιομηχανικού μνημείου Μύλος Παππά, μεταξύ 17 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει παραστάσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών, εκθέσεις, εργαστήρια και μια ημερίδα με θέμα τη Μετάβαση στις παραστατικές τέχνες. Στις φετινές εκδηλώσεις διάρκειας 10 ημερών, συμμετέχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες, ερευνητές και επαγγελματίες του πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών, συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η είσοδος στις εκθέσεις είναι δωρεάν, ενώ στις παραστάσεις και προβολές θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 2€, και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ κάντε κλικ εδώ!

 

Η liminal θα δώσει το παρόν με Υπηρεσίες Προσβασιμότητας από τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021.

 

24/9 21:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Ένα ζευγάρι στο φεγγάρι (θέατρο)
Θανάσης Μεγαλόπουλος | Art Vouveau
(Θέατρο του Μύλου)
Προσβασιμότητα: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (AD) – ΒΩΒΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

25/9 21:00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
KWAIDAN (χορός)
Κατερίνα Φώτη | Stereo Nero Dance Co
(Σκηνή Μπαλέτου Μύλου του Παππά)
Προσβασιμότητα: ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (AD)

 

26/9 21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ:
Παραστατικές τέχνες στην οθόνη
Προβολή ταινιών μικρού μήκους
(Θερινός Κινηματογράφος Μύλου Παππά)
Προσβασιμότητα: ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ SDH