Με ένα ανοιχτό μάθημα παρουσίασης στις 23 Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Liminal Sundays!

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού & ενδυνάμωσης εκφραστικών μέσων για μικτή ομάδα, αποτελείται από 4 δίμηνους, αυτοτελείς κύκλους και απευθύνεται σε όλους όσους έχουν πάθος για τον χορό και ενδιαφέρονται να διερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους καλλιτεχνικής κινητικής έκφρασης.

Έχοντας ως βασικό άξονα τον χορό και την κίνηση, οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν περισσότερες παραστατικές τέχνες όπως το θέατρο, το χοροθέατρο, την φωνητική και τη μουσική, το περφόρμανς, τη σκηνογραφία κ.α.

                ένας όρθιος άνδρας πιάνεται από χέρι ενός άνδρα καθισμένου και γέρνει το σώμα του προς τα πίσω

Φωτογραφίες: Eμμανουέλα Κυριακοπούλου

Ο 1ος Κύκλος, έχοντας ως βασική θεματική του την Σύνδεση, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, άτομα με και χωρίς αναπηρία, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας στο χορό, να έρθουν σε επαφή με την εσωτερική τους κίνηση και την κίνηση του σώματος τους αλλά και να συνδεθούν με τον χώρο, τον ήχο και τους συγχορευτές τους δημιουργώντας μικρές χορογραφίες!

Ο Κινητήρας ήταν ο τόπος συνάντησης, ζύμωσης και φυσικά χορού όπου οι συμμετέχοντες-συγχορευτές με την πολύτιμη καθοδήγηση των εισηγητριών Ειρήνης Τσιμπραγού, Αγγελικής Μητροπούλου και Στέλλας Σπύρου, γνωρίστηκαν, εκφράστηκαν, πειραματίστηκαν και συνδέθηκαν μεταξύ τους, ξεπέρασαν δυσκολίες και εμπόδια, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν τον πυρήνα μιας μικτής ομάδας που απολαμβάνει να χορεύει και να εξελίσσεται μέσα από την διαφορετικότητα της.

Η ομάδα που σχηματίστηκε, οι εκπαιδευτές και η ομάδα της Liminal ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χορεύουμε στον 2ο Κύκλο Liminal Sundays ο οποίος ξεκινάει στις 13  Ιανουαρίου 2019 και θα φιλοξενηθεί ξανά στον Κινητήρα.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και δήλωσε συμμετοχή για τον 2ο Κύκλο, με θεματική την Διάδραση ΕΔΩ! 

2ος Κύκλος | Διάδραση (13 Ιανουαρίου – 3 Μαρτίου 2019)

Φωτογραφίες: Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Pin It on Pinterest