Εργαστήριο συμπερίληψης και προσβασιμότητας στο Akropoditi DanceFest

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest” φιλοξενεί τον Ανδρέα Πλεμμένο και τον Χρίστο Παπαμιχαήλ σε ένα Εργαστήρι εφ’όλης της ύλης για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα εστιασμένο στην τέχνη του Χορού. Ραντεβού στη Σύρο στις 20 Ιουλίου!

Στον γκρι Χώρο της liminal, γύρω στα 15 άτομα χορεύουν αυτοσχεδιαστικά. Άλλοι σε αμαξίδια, άλλοι χωρίς, στο πάτωμα, καθιστοί ή όρθιοι, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών απολαμβάνουν μαζί μια χορευτική εμπειρία που τους κάνει να χαμογελούν.

Εισαγωγή στην Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα στον Πολιτισμό με έμφαση στην τέχνη του Χορού

Το εργαστήριο θέτει τις κατάλληλες θεωρητικές βάσεις ώστε οι συμμετέχουσες/οντες να προσεγγίζουν ζητήματα Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας ΑμεΑ στον πολιτισμό με μια σύγχρονη και ενημερωμένη σκοπιά, εξαλείφοντας πιθανές ασυνείδητες στερεοτυπικές προκαταλήψεις. Ταυτόχρονα, εκθέτει τα άτομα σε μια πληθώρα μεθοδολογιών, υπηρεσιών και καλών πρακτικών, εξοπλίζοντάς τα τόσο με έμπνευση όσο και με πρακτικά εργαλεία για την καθημερινή τους δραστηριότητα. Από την προσβάσιμη επικοινωνία και τον συμπεριληπτικό προγραμματισμό μέχρι τις υπηρεσίες προσβασιμότητας, τη διαδικασία παραγωγής τους και τη διαμόρφωση σχετικής στρατηγικής, οι δύο εισηγητές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών με επίκεντρο την τέχνη του χορού.

Ομάδα ατόμων κινείται σε χώρο με κόκκινη μοκέτα. Φαίνονται τα σώματά τους από τη μέση και κάτω όσο προχωρούν στο χώρο. Κάποιοι κινούνται με αμαξίδιο, άλλοι με πατερίτσες και άλλοι χωρίς βοήθεια.

Βασικές Θεματικές:

  • Κοινωνικό Μοντέλο Αναπηρίας
  • Καθολικός Σχεδιασμός
  • Υπηρεσίες προσβασιμότητας
    • Ακουστική Περιγραφή
    • Υποτιτλισμός SDH
    • Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.
    • Επικουρικές υπηρεσίες (προσβάσιμα έντυπα, δομημένο περιβάλλον, απτικές ξεναγήσεις, ticketing κ.ά.)
  • Αλυσίδα προσβασιμότητας (επικοινωνία, μετακίνηση κ.ά.).
  • Καλές πρακτικές από την Ελλάδα και την Ευρώπη

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές/χορεύτριες και άλλους επαγγελματίες του πολιτισμού (με και χωρίς αναπηρία).


Χρήσιμες πληροφορίες

👉 Εργαστήριο: Εισαγωγή στην Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα στον Πολιτισμό με έμφαση στην τέχνη του Χορού
📅 Ημερομηνία: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
🕒 Ώρα: 18:00 – 21:00
📍 Τοποθεσία: Βυρσοδεψείο Κορνηλάκη-Δενδρινού
🗺️ Χάρτης: Ηρ. Πολυτεχνείου 98, Ερμούπολη
🎟️ Είσοδος: Δωρεάν