Liminal Open Days 2 – Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

Προσομοίωση

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Liminal Open Days 1, τον περασμένο Απρίλιο και σε συνεργασία με την ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ, η ομάδα της Liminal διοργάνωσε το 2ο LiminaOpen Days το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Για  2 ημέρες, 28 συμμετέχοντες και βοηθοί, με μια ομάδα 12 εκπαιδευτών ήρθαν σε επαφή, συνεργάστηκαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν, πειραματίστηκαν, και μοιράστηκαν μια δημιουργική εμπειρία αποκτώντας  μια πρώτη εντύπωση από το πρόγραμμα σπουδών μιας δραματικής σχολής. Αρχικά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να “ζεσταθούν” μέσα από το πρώτο εργαστήριο ενώ ακολούθησαν  εργαστήρια Υποκριτικής – Αυτοσχεδιασμού, Χορού – Κίνησης και Μουσικής- Ορθοφωνίας ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα εργαστήριο εισαγωγής στην Τέχνη του Performance.

Διάβασε εδώ την εμπειρία της Μαρίας που παρακολούθησε στο διήμερο.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων ήταν το εξής:

Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός Εισαγωγικό

Θάνος Χρήστος, Δήμητρα Σύρου, Βασίλης Τουρκομένης

Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός Α΄ και  Β’
Σωτήρης Δούβρης, Μαρία Ζερβού                 

Χορός – Κίνηση Α΄
Μυρτώ Πετροχείλου – Ειρήνη Τσιμπράγου

Χορός – Κίνηση  Β’
Στέλλα Σπύρου, Αγγελική Μητροπούλου

Μουσική – Ορθοφωνία Α΄  και  Β’
Γκέλη Φλουρή

Εισαγωγή στην τέχνη του Performance
Σταυριάννα Δαούτη – Χρίστος Παπαμιχαήλ

Στο τέλος του διημέρου πραγματοποιήθηκε ομαδική αξιολόγηση και ανοιχτή συζήτηση όπου συμμετέχοντες, βοηθοί, εκπαιδευτές και διοργανωτές μοιραστήκαμε συναισθήματα και σκέψεις πάνω  στην κοινή μας εμπειρία. Εκφράστηκαν προβληματισμοί και προκλήσεις σχετικά με την συμπεριληπτική θεατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα ενώ προτάθηκαν δημιουργικές ιδέες σχετικά με τη συνέχεια του εγχειρήματος. Αυτή η στιγμή  ήταν πολύ σημαντική για εμάς καθώς ανατροφοδότησε την διαδικασία  σχεδιασμού των μελλοντικών μας προγραμμάτων, δίνοντας μας επίσης κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσουμε!

Η όλη εμπειρία του διημέρου αποτυπώνεται και αξιολογείται τροφοδοτώντας τον οδηγό πάνω στην Συμπεριληπτική Θεατρική Εκπαίδευση ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας.

Ευχαριστούμε πολύ τη Βιβή Σιδέρη, τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλάκο και τη Σοφία Ρομπόλη που προσέφεραν διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα σε όλα τα μαθήματα για τους Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους συμμετέχοντες, όλη την ομάδα των εκπαιδευτών και συμμετεχόντων αλλά και όλους όσους βοήθησαν ώστε το εκπαιδευτικό αυτό διήμερο να πραγματοποιηθεί!

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι έγινε!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του OUR FESTIVAL 3, το οποίο διοργανώθηκε από την ομάδα Συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου και της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του “Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης”.

Προσομοίωση